Свежи, домашно приготвени и много полезни – такива са трите

...
Свежи, домашно приготвени и много полезни – такива са трите
Коментари Харесай

Три освежаващи напитки

Свежи, домашно приготвени и доста потребни – такива са трите питиета, на които да заложите през лято 2015. Разбира се, не забравяйте и огромното количество вода. Но съчетано с краставица, тъй че, до момента в който се хидратирате, да се прочиствате от нездравословните отрови. Лимонадата, приготвена в домашни условия, е постоянно настояща. Опитайте я в нов вид – като лаймонада, с шлагера на годината – замразени кубчета плодове. Студеният чай също отново е на мода. Но този път изработен с най-силния антиоксидант в света – зеления чай на прахуляк матча. Ето по какъв начин да си го извършите сами.

Студен чай матча

Матчата е може би най-силният оксидант в света, тъй че е добре да го прибавите в режима си, в случай че желаете да имате здравословен метод на живот. Този тип зелен чай съдържа аминокиселината L-теанин, която има доста удобен резултат върху физиологията на индивида. Той ускорява обмяната на веществата в организма, а постоянната му консумация фрапантно намалява равнищата на неприятния холестерол. Приготвената примес от зелен чай на прахуляк съдържа доста по-висока централизация на катехини и хлорофил. Според изследвания пиенето на японска матча спомага за успокояването на умствената активност и намаляването на напрежението. Освен това е с 60 пъти повече антиоксиданти от спанака и 17 пъти повече от боровинките. Той се прави от стрити на прахуляк млади листа зелен чай тенча и не се прецежда. Когато го приготвяте, в никакъв случай не го добавяйте във вряща вода. Просто сложете лъжичка от праха в чаша или купичка, залейте с кипналата и по-късно охладена вода и разбъркайте.

Може да пиете матча като всеки различен чай, а в случай че желаете нещо по-различно за лятото, може да го смесите в блендера с лимон и лед. Ще получите освен освежаваща, а и енергийна напитка, в която знаете какви съставки в действителност има. За студения чай няма потребност да слагате праха във вряла вода.

Продукти

2 ч. л. чай матча, 2 ч.ч. вода, 1 лимон на тънки резенчета, 2 чаши счукан лед, малко мед или кафява захар

Начин на подготвяне:

В блендер или шейкър сложете чая и водата. Разбъркайте, до момента в който получите гладка течност. Добавете леда и резенчетата лимон. Изсипете в чаши, а от горната страна сложете комат лимон. По предпочитание може да добавите и филиз мента.
Украсете чашата с лаймонада с резенчета лимон и стръкове мента.

Лаймонада с кубчета замразени плодове

Вкусът на лятото е в съвършения баланс на леко кисело и прелестно сладко. Домашната лимонада е превъзходен образец за това, само че може да деянията малко повече творчество, като вместо лимон вземете лайм и с него извършите лаймонада. Научно потвърдено е какъв брой потребен е зеленият вид на лимона – с огромното си наличие на антиоксиданти и фолиева киселина оказва помощ за повишението на имунитета, контролира разстройствата в храносмилателния тракт, като подтиква производството на стомашни сокове, а и защищава от образуването на камъни в бъбреците и намалява кръвното налягане.

За да е по-атрактивна напитката, прибавете към нея и ледчета с разнообразни плодове. Това е една от трендовете в гурмето в последно време. Изстискайте сока от праскова, ананас, ябълка или просто вземете ягоди и малини и ги сложете във формички за лед в друга форма – сърце, звезда - каквито намерите на пазара.

Ето и продуктите за свежа лаймонада:

3 лайма, 1 лимон, 5 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. кафява захар, дребен пъпеш, 5-6 листа мента

Начин на подготвяне:

Почистете пъпеша, нарежете го на кубчета и ги изсипете в блендера. Разбъркайте, тъй че частите да се трансфорат в каша, а след това напълнете формички за лед с тях и ги оставете във фризера най-малко за 12 ч. Изстискайте сока от лайма и лимона, само че си оставете няколко късчета, с цел да украсите най-после коктейла. Изсипете сока в огромна кана и прибавете 4 ч.ч. вода в нея.

Направете на котлона сладкия сироп – в касерола сложете захарта и последната чаша вода. Включете котлона и бъркайте, до момента в който захарта се разтвори.

Оставете сиропа да се охлади за 10 мин. Добавете го в каната. Извадете от фризера формичките с пъпеш и сложете най-малко десетина ледени кубчета. Украсете с листата мента и с останалите резенчета лайм. Винаги може да замените кубчетата пъпеш с плод по ваш избор.
От резенчетата краставица във водата ще си набавите нужни витамини и минерали.

Вода с резени краставица

Най-лесният метод да се предпазите от дехидратация е да пиете какъв брой се може повече вода. Ако добавите и комат краставица в нея, освен ще поддържате естествената си телесна температура, само че и ще се прочистите от токсините, ще помогнете на сърдечносъдовата си система и ще имате повече сила.

Водата е жизненоважна за човешкия организъм, само че сама по себе си не е добър източник на витамини и минерали. Ще си набавите от тях, в случай че в чашата си сложите комат краставица. Това ще ви помогне да държите и кръвното си налягане в естествените граници. Освен това може да ви засити, в случай че не сте доста гладни. Да се тъпчете от напрежение, а не тъй като сте в действителност гладни, е една от главните аргументи за наднорменото тегло. Ако почувствате, че ви се хапва нещо малко и калорично, не го правете незабавно. Гладът и жаждата употребяват едни и същи сигнали, а водата с краставица може да ви помогне да разберете дали в действителност имате потребност да ядете тъкмо в този момент.

Колкото по-хидратирано е тялото ви, толкоз по-нежна и гъвкава ще е кожата ви. С краставицата във водата ще си осигурите и спомагателен източник на хранителни съставки, които още повече пазят кожата ви. Краставиците съдържат силициев диоксид, който усъвършенства еластичността на кожата и растежа на ноктите и косата. След като сте изпили водата в чашата, може да употребявате резенчетата за още нещо, тъй като е потвърдено, че краставиците облекчават възпаленията, получени от акне.

Силициевият оксид, който оказва помощ на кожата, има още едно огромно преимущество – той укрепва костите, ставите, мускулите и съединителната тъкан. Затова не забравяйте да добавите краставица във водата си, до момента в който упражнявате в залата или тичате в парка. Пийте от нея и в случай че желаете да си извършите режим за детоксикация.

Доказано е и че краставиците намаляват риска от някои типове рак. Разбира се, сами по себе си не са задоволителни, с цел да се справите с тежко заболяване. Но когато всеки ден участват в менюто ви, те ви обезпечават витамини, минерали и хранителни съставки, с които ще водите здравословен метод на живот. Не забравяйте, че може да се възползвате от всички изгоди, в случай че пиете пречистена или изворна вода в оптималното количество – по 2 литра дневно. За най-приятен усет може да оставите краставицата да престои през нощта в кана вода и да пиете на сутринта от нея.

Ето по какъв начин най-бързо да си извършите от охлаждащата напитка:

Продукти

1/2 краставица

400 мл преварена вода, към момента гореща

натрошен лед

Начин на подготвяне:

Измийте добре и нарежете краставицата на кръгчета. Поставете ги на дъното на стъклена кана.

Залейте от горната страна с врялата вода и напълнете каната с лед. Разбъркайте добре и изчакайте минута-две да се охлади.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР