Свежата, гладка и здрава кожа е цел на всяка жена.

...
Свежата, гладка и здрава кожа е цел на всяка жена.
Коментари Харесай

Тези навици водят до състаряване на кожата

Свежата, гладка и здрава кожа е цел на всяка жена. Съхраняването на младостта и хубостта ѝ не е лесна задача с придвижване на възрастта. Необходими са освен грижа,прием на специфични комплекси, рационално хранене и подобаваща козметика, само че и отвод от нездравословните привички, които състаряват кожата и прибавят години към възрастта.

И до момента в който всички знаем, че неприятният табиет да не използваме слънцезащита, пием алкохол или спим с грим водят до увреждане на кожата, то множеството хора нямат визия, че навикът да не носят очила в безоблачен ден е съществена причина за появяването на мимически бръчки към очите им. Присвиването на очите, което е естествена реакция при мощна светлина, е измежду главните аргументи за бръчки патешки крайник. Кои други нездравословни привички се следят и по какъв начин да се оправим с тях?
Защо НИКОГА да не слагаме тези артикули върху лицето си?
Една от най-чувствителните елементи от човешкото тяло е лицето. То непрестанно е изложено на въздействие от страна на заобикалящия ни свят. Д...
Прочети повече
1.       Търкане на очите

Околоочният силует е тънък и внимателен. Кожата в тази част е лишена от мазнини, нежна е и склонна към ранна поява на фини линии и бръчки. Търкането на очите форсира този развой и предизвиква торбички под очите. Дърпането и триенето на деликатната кожа към очите може да аргументи и тъмни кръгове съгласно кожните лекари.

Ако очите ви сърбят заради някаква здравословна причина – примерно алергия, която се оказва най-честата причина – лекувайте я, с цел да не търкате очите си. В случай, че е просто неприятен табиет, гримирайте се. Когато сте с грим на очите, вероятността да може да ги търкате, внезапно спада, а това взема решение и казуса с неприятния ви табиет и съхранява кожата млада.

2.       Спане по стомах

Тази поза е убийствена за кожата ви. Спането по стомах е къс път към сдобиване с бръчки и поява на отоци по лицето. Торбичките също може да не ви се разминат. За да съхраните кожата на лицето си стегната и млада, спете по тил.
Никога не използвайте тези артикули преди лягане
Всеки знае, че през нощта стартират регенеративни процеси, кожата се обновява интензивно и доста артикули за грижа единствено задействат всичко то...
Прочети повече
3.       Нощен живот

Бурният нощен живот или просто превозване на част от нощта пред тв приемника, а не в сън, състаряват кожата, защото ви лишават от жизненоважните 6-8 часа сън. Недоспиването е елементарен метод да състарите кожата си, в случай че е редовно. Липсата на задоволително сън нарушава обновяването на кожата. Проучване, оповестено в Clinical and Experimental Dermatology, сочи, че неприятният сън е обвързван с нараснали признаци на стареене и по-лоша бариерна функционалност на кожата. Купонясвайте, когато идващия ден е почивен за вас, и не се лишавайте от сън, с цел да изгледате кино лентата, постоянно може да гледате повторението в онлайн платформа.

4.       Пиенето със сламка

Намирате го за комфортно, хигиенично и е табиет за вас да пиете със сламка даже от чашата си? Това може да докара до формиране на линии към устните ви прибързано. Когато отпивате от сламка, вие активирате мускулите към устните, а колкото повече активирате тези мускули, толкоз по-вероятно е да получите тези дипла върху кожата. Същото важи и за пушачите. Смукателните придвижвания, които правят с всяка цигара, водят до формиране на бръчки към устата, подбудени от самото придвижване. И това няма нищо общо с нездравословното влияние на цигарите върху кожата, то е изцяло настрана.

5.       Животът на високи обороти и под стрес
Тези 5 неща, свързани с кожата, не можете да контролирате
Като хора, ние постоянно придаваме огромно значение на неща, които не са под наш надзор. Следователно е извънредно значимо да го осъзнаете...
Прочети повече
Вероятно се гордеете, че сте супер жена, устояваща на напрежението и живееща на високи обороти, само че това ви състарява. Стресът освобождава кортизол. „ Кортизолът е главният хормон на напрежението и разгражда колагена, което води до отпусната кожа, бръчки и предизвиква инфектиране “, твърди кожният лекар Ейми Уекслър. Колкото по-спокойни и щастливи се чувствате, толкоз по-млада и сияйна ще наподобява кожата ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР