Свежа идея - уникално вкусни такоси в сладък вариант с

...
Свежа идея - уникално вкусни такоси в сладък вариант с
Коментари Харесай

Такос с ягоди

Свежа концепция - неповторимо вкусни такоси в сладостен вид с ягоди

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● захар - 80 г, кристал
● вода - 2 с.л. вряла
● ванилин - 1 пакетче
● настъргана кора - 1 лимон
● брашно - 60 г
● царевично нишесте - 35 г
● олио - 45 мл
● бакпулвер - 1/2 ч.л.
● кремотартар - 1/4 ч.л.
● сол - щипка

Пълнеж


● сметана - 35 %
● пудра захар - 1 с.л.
● ягоди - 150 г по - дребни нарязани на половинки

Начин на подготвяне

Фурна - 190 градуса.

Две плоски тави, покрити с хартия за печене.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разпенват хубаво със солта, прибавя се кремотартар и се разрушават на висока скорост на миксера до сняг. Оставят се настрани.

Жълтъците се разрушават с миксер и се прибавя при непрестанно разтрошаване 2 с.л. вряща вода. Разбиват се до побеляване. Прибавя се захарта, лимоновата кора, ванилина и още веднъж се разрушава, следва олиото, разрушава се, до момента в който се смесят, за още 30-40 сек.

Над купата се пресява брашното, нишестето и бакпулверът. Разбърква се деликатно с шпатула.

На порции се прибавят белтъците, като се разбърква деликатно с шпатула отдолу-нагоре, с цел да им се резервира размерът. Готовата примес се оставя настрани.

Голяма плоска тава, примерно от фурната, се застила с хартия за печене. Очертават се кръгове към 7-8 см върху хартията, само че тъй че да има малко разстояние един от различен. Общо на ред се вършат три кръга по дължина и три кръга по широчина, общо 9 бр. Обръща се хартията, с цел да не означи молива на печивото.

Във всяко изрисувано кръгче се слага по 1 с.л и още малко от белтъчно-яйчената примес и деликатно се разнася, като се стремим да не излиза от очертанията. Така приготвени се слагат в загрята фурната на 190 градуса за 6 до 7 мин. Времето се мери по часовник.

След като са подготвени, се изваждат от фурната и още както са в тавата, с ножица се разрязва хартията на ленти по дължина, общо три ленти. С ръце се оформя улей както са с хартията, и се слагат незабавно върху памучна забрадка, която се навива на руло. Така се действа с всяка лента, като се завиват в памучна домакинска забрадка. Оставят се, до момента в който изцяло се охладят, и да заемат формата на улей.

Сметаната се разрушава до снят с 1 с.л. пудра захар. Поставя се в пош със звездовиден накрайник.

След като са охладени такосите, се отварят, те към този момент са заели форма на улей и се слагат по две половинки ягоди. Отгоре се шприцова сметана и се приключва с две половинки ягоди за лукс.

Инфо: Fatto in casa da Benedetta

Това е тип пандишпанено тесто, само че в него участва и олио, евентуално за разтегливост на тестото. Работи се бързо, до момента в който са към момента топли, тогава са по-еластични и няма да се напукат. Ще прибавя фотография в галерията на празен такос, с цел да се добие визия по какъв начин наподобява изпечен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР