Свеж поглед към ислямската философия и култура. Колко малко знаем

...
Свеж поглед към ислямската философия и култура. Колко малко знаем
Коментари Харесай

6 причини да завиждаме на омъжените мюсюлманки

Свеж взор към ислямската философия и просвета. Колко малко знаем за нея!

Те са върли романтици

За дамите би трябвало да се поставят доста грижи, а майката би трябвало да се почита повече от всеки различен човек на света. Техният оракул Мохамед е помагал на жена си да мие чиниите и великодушно е прощавал нервностите си. Мюсюлманите са доста великодушни любовници, изключително в случай че съумеете да ги впечатлите освен с външен тип, само че и непресторена невзискателност.

Мюсюлманите са известни със своя непотизъм. Ислямската философия е освен изумително красива, само че и богата на потребни предписания за фамилен живот. Нека поговорим за някои от тях.

Майката е преди всичко

Ислямът е вяра, която дава приоритет на общността. Думата общественост на арабски звучи като „ умма “. Тази лексема значи също по този начин и „ майка “.

Основателят на ислямската вяра, оракул Мохамед, също приказва за почитта към майчинството. В книгата, която разказва живота на пророка е написана история, която надеждно илюстрира това:

Един човек отишъл при Мохамед и попитал: „ Кой от хората е най-достоен от всички, с цел да се отнасям добре с него? “

Пророкът дал отговор: „ Майка ти “.

Мъжът още веднъж попитал: „ И кой още? “

Пророкът още веднъж отговори: „ Майка ти “.

Тогава упоритият човек още веднъж попитал: „ И кой още? “

Отговорът на пророка останал неизменен: „ Майка ти “.

Питащият, обаче не изгубил ентусиазма си: „ И кой още? “

И тогава Мохамед споделил: „ Баща ти “.

Ислямските богослови поясняват тази легенда по следния метод: майката заслужава три пъти повече топлота и внимание, в сравнение с бащата. Не е ли това една ефикасна духовна връзка?

Външният тип е подарък от Аллах и би трябвало да бъде признат

Знаете ли, че мюсюлманите са последователи на позитивното приемане на тялото?

От позиция на мюсюлманската доктрина тялото е подарък от Всевишния. И задължението на индивида е да одобри този подарък, а не да се пробва да внесе свои корекции в него. Ислямските богослови са радикални в отношението си към това приемане. По-специално на мюсюлманските дами е неразрешено да вършат някои елементарни за западните дами процедури, като това да скубят веждите си.

„ Това е прекомерно! “, вероятно си казвате. Въобще не. Вярно е, че западната просвета постоянно предизвиква дамите да станат невротични в устрема си към висши достижения. А предотвратяването на сходно безумство е потребно както за психическото богатство на самата жена, по този начин и за фамилния климат.

Моногамията е пътят към щастието

Противно на стандартите, които постанова многоженството, това не е толкоз просто в исляма. Въпреки това Коранът споделя: една жена е задоволителна, с цел да бъдете щастливи.

Съпругите би трябвало да бъдат държани при едни и същи условия, да им се дават едни и същи дарове, да им се отделя еднообразно внимание и също така да имате идентична обич към тях. В същото време религиозните учени пишат: „ Няма да можете да се отнасяте по еднакъв метод с всяка една от дамите, даже и с цялото си предпочитание “.

Институцията на многоженството се появява в ислямската традиция по време на войните, когато доста дами остават без мъж, нямат покрив над главите си и метод за оцеляване. В спокойно време е съвсем невероятно да се придобие друга брачна половинка съгласно всички правила. Да се разведеш, несъмнено, също е смъртен грях.

Жената не е длъжна да чисти и готви

Пророкът Мохамед постоянно помагал на съпругите си в домакинската работа. Мъжете считат за благословия да отстранен тежестта на домакинската отговорност от своите съпруги: да наемат помощници или те самите да оказват помощ. В исляма не се приема за нещо неверно или ужасно мъжете да правят по този начин наречената „ женска работа “.

Трябва да сте снизходителни към дамските прищявки

Всъщност, дамата е основана от ребро и в случай че се пробвате да го изправите, ще го счупите. А в случай че я оставите да бъде такава, каквато е, тогава това „ деформиране “ ще бъде задоволително, с цел да живеете с нея и да й се наслаждавате.

Ислямските богослови упорстват да се одобряват измененията в настроението на дамите и други техни хормонални характерности. И това е прелестна ваксина против доста фамилни разправии.

Романтиката е пътят към сполучливия брак

Твърди се, че пророкът Мохамед обичал да се забавлява като тича със брачната половинка си Айша и да чете Корана, до момента в който тя лежи в скута му. Той съпоставя бузите на жена си със зрели праскови, обръща се към нея в умалително-привързана форма – Айш. Като цяло, даже преди хиляда години, основателят на исляма възпроизвежда всички сантиментални клишета в връзките си със брачната половинка си.

В последна сметка всяко сходно деяние предизвиква производството на окситоцин: хормон, който сближава сътрудниците.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР