Свъзгласи „НАТО вън“ представители на „Възраждане“ протестират в градинката до

...
Свъзгласи „НАТО вън“ представители на „Възраждане“ протестират в градинката до
Коментари Харесай

„Възраждане“ протестира заради визитата на Лойд Остин

Свъзгласи „ НАТО вън “ представители на „ Възраждане “ стачкуват в градинката до Народния спектакъл, наоколо до Министерство на защитата. Протестът е под наслов „ Не на войната! “ и е в деня на визитата на американския министър на защитата Лойд Остин.

Протестиращите обявиха, че „ Възраждане “ няма да допусне България да даде дребното си останало въоръжение, под американски диктат, на Украйна, и с това да бъде забъркана във боен спор.

Партията е изрично срещу даването на каквото и да е било оръжие освен за Украйна, само че и на която и да е страна във военния спор ,

съобщи пред публицисти ръководителят на партията Костадин Костадинов. Според него България има една единствена роля в този спор, по-скоро можеше да има, и това трябваше да бъде посредническата роля.

„ Ако някой можеше да посредничи, това можеше да бъде българската страна, за жалост България играе главно ролята на американска пешка на огромната шахматна дъска. Това е извънредно унизително “, уточни Костадинов.

„ Искаме да кажем на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, че не е добре мечтан в България “ ,

съобщи още водачът на „ Възраждане “.

Ние не знаем дали е поканен или се е самопоканил, оказа се, че първичната дата на неговата аудиенция беше скрита от медиите, добави той. „ Първоначално се говореше, че ще пристигна в сряда, след това в събота, внезапно се оказа, че е пристигнал в четвъртък, кацнал на личното си летище, тъй като в България има американски летища, които не са под български надзор “, добави Костадинов.

Той съобщи, че позицията освен на партията, а и на голяма част от българския народ е, че

на територията на нашата страна непознати военни бази, освен американски, само че каквито и да е други, не би трябвало да има

и че единственият поръчител за националната ни сигурност това са българските войски, според Конституцията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР