Сватбите невинаги вървят по план, но очевидно има и случаи,

...
Сватбите невинаги вървят по план, но очевидно има и случаи,
Коментари Харесай

Сватба по "Скайп"? Може, ако е заради коронавируса

Сватбите не всеки път вървят по проект, само че явно има и случаи, в които могат да станат без булката и младоженеца.

Нещо повече, те може да се включат по видеоконферентна връзка с зала, цялостна с другари и родственици, споделя Би Би Си.

Това се случва на Джоузеф Ю и Кан Тин, прибрали се в Сингапур от Китай дни преди сватбата си. Решаваща за преценката им е епидемията от новия ковид, заразила съвсем 30 хиляди души и лишила живота на над 550. След Тайланд Сингапур е страната с най-вече болни отвън Китай (над 20 души).

Ю и Кан (която е от провинция Хунан в Китай) отиват на 24 януари при родителите на булката за китайската Нова година. Тази провинция граничи с Хубей, откъдето потегли коронавирусът. Връщат се на 30 януари, два дни преди втората женитба - първата е през октомври в Китай, а тази е за всички родственици и другари на Ю, които не са могли да стигнат.

В Азия организирането на две сватбени церемонии не е нещо извънредно, изключително в случай че и булката и младоженецът идват от разнообразни страни. Идеята за сингапурска женитба обаче тормозила гостите в страната, в която двамата живеят, таман тъй като те били пристигнали от Китай. Някои декларирали, че не желаят да участват поради рисковете.

" Искахме да отложим, само че хотелът не желаеше това. Казаха, че всичко е уредено и не може да се договаря. Така че взехме решение, че нямаме различен избор с изключение на да продължим със сватбата, " изяснява Ю.

Решението - двамата да не дойдат на сватбата, с цел да не тревожат гостите. Някои били шокирани от концепцията за видеоконферентна връзка и родителите на Ю били измежду тях. " Накрая обаче се съгласиха. "

Родителите на Кан са измежду пропусналите сватбата поради рестриктивните мерки за пътешестване, въведени като мярка против ковид. От общо 190 поканени, по разнообразни аргументи, най-после съумели да дойдат едвам 110 души. Все отново на 2 февруари двойката се присъединила с обещаната видеоконферентна връзка от една от стаите на хотела, с признателност съм пристигналите и с апел да се насладят на вечерята, следват тостове, речи и отваряне на бутилка шампанско в хотелската стая.

" Не бяхме тъжни, само че малко разочаровани, " споделя Ю. " Мисля, че нямахме друга опция, тъй че не скърбя. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (82)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР