Сватбеният туризъм на Острова на Афродита - Кипър, се възстановява

...
Сватбеният туризъм на Острова на Афродита - Кипър, се възстановява
Коментари Харесай

Кипър възстановява сватбения туризъм

Сватбеният туризъм на Острова на Афродита - Кипър, се възвръща след две провалени години поради коронавирусната пандемия. Той е и един от разновидностите за различен туризъм, посредством които средиземноморската страна се стреми да притегли повече посетители, съобщи БНР.

Предстоящият брачен сезон в Кипър се чака да е сполучлив, като надмине даже рекордната за туризма на острова предпандемична 2019 година, оповестяват оптимистично от най-предпочитаните за брачните церемонии общини.

Резервации за над 1000 сватби към този момент са направени в община Агия Напа, известния курортен център на източния бряг на острова.

Броят им е повече от подписаните бракове през 2019 година, когато са били 900. През пандемичната 2020 година на кипърския бряг на Средиземно море единствено 100 двойки са споделили своето „ да”, а през предходната година те са били към 350.

Повечето сватбари, които ще посрещне Агия Напа тази година, са от Литва, Естония и Полша.

Пафос, на западния бряг на острова, който е друга известна сватбена дестинация, също се приготвя за доста младоженци, по традиция най-много от Англия. Заради пандемията редица техни сватбени резервации от 2021 година бяха трансферирани за тази година.

Островът на Афродита е измежду водещите европейски дестинации за бракосъчетания. Сватбената промишленост съставлява забележителен бизнес в Кипър и значим източник на приходи за общините.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР