Сватбата на внука на британската кралица Елизабет Втора принц Хари

...
Сватбата на внука на британската кралица Елизабет Втора принц Хари
Коментари Харесай

Сватбата на Меган и Хари


Сватбата на внука на английската кралица Елизабет Втора принц Хари и американската актриса и фотомодел Меган Маркъл ще се състои в британския град Уиндзор.

Тържествата, които ще бъдат проследени от цялата страна, ще се проведат в извънградската резиденция на английските монарси – Уиндзорския палат. В чест на този неповторим комплекс от здания с 900-годишна история, който се намира на към 34 км от Лондон, целият кралски дом от 1917 година носи семейството Уиндзор.

Днешната венчавка ще стане най-значимото събитие за кралското семейство след бракосъчетанието на по-големия брат на Хари, принц Уилям с Кейт Мидълтън, което се състоя на 29 април 2011 година

Уилям е втори правоприемник на английския престол, който при естествената промяна на поколенията би трябвало с времето да стане крал. Хари, който до преди пет години беше трети в линията за наследяването на престола, през днешния ден е чак на шесто място, преместен от трите деца на Уилям и Кейт.

[b]Бащата на булката няма да бъде на церемонията[/b]

По време на сватбената гала вътре в Уиндзорския палат, с изключение на английското кралско семейство, ще бъдат 1400 чиновници на кралската резиденция, 1200 представители на обществеността, 200 членове на благотворителни организации и 100 локални ученика.

Всички мероприятия са написани безусловно до секунда. От сутринта гостите ще стартират да се събират към Кръглата кула, намираща се по средата на замъка и от тук ще тръгнат за часовниковата кула „ Свети Георги “, където ще се състои самата гала. След като гостите се настанят, в шапката ще дойде Хари придружаван от принц Уилям, който на тази женитба ще извършва ролята на шафер. Последен от членовете на кралското семейство ще пристигна кралица Елизабет Втора – безусловно 5 минути преди началото тя ще влезе в храма.
 Замъкът Уиндзор ще е в центъра на тържествата. Замъкът Уиндзор ще е в центъра на тържествата. / БГНЕС
Минута преди започването на тържеството булката ще дойде в църквата, придружавана от приятелки и пажове, измежду които ще бъдат двете деца на принц Уилям и херцогиня Катрин – 4-годишният Джордж и 3-годишната Шарлот. До олтара Меган Маркъл ще бъде придружавана от Уелския принц Чарлз, тъй като нейният татко Томас Маркъл е претърпял в сряда сърдечна интервенция и не може да участва.

Самата църковна работа се чака да стартира по обед /14.00 часа българско време/. Тя ще бъде водена от декана /титла в Англиканската черква, която е незабавно след епископа/ на Уиндзор Дейвид Конър. Двамата младоженци ще бъдат венчани от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби.

След бракосъчетанието съпрузите ще създадат 25-минутна обиколка по улиците на Уиндзор с открита карета. Те ще бъдат приветствани от стотиците хиляди поданици и посетители на градчето. След процесията ще се завърнат в кралския палат.

[b]Нито русокоска, нито принцеса[/b]

Съпругата на 33-годишния принц Меган Маркъл е по-голяма от Хари с 3 години. Тя се прочу с ролята на Рейчъл Зейн от телевизионния сериал „ Suits “. През 2016 година Маркъл се среща с Хари посредством обща другарка. До този миг принцът нито е гледал сериали с нейно присъединяване, нито знае нещо за актрисата. Тя му прави прелестно усещане и след няколко седмици той я кани на почивка в Ботсвана.

Маркъл изобщо не наподобява на девойките, с които Хари е имал сантиментални връзки по-рано. Тя е по-възрастна и е била женена. Тя не е русокоска, както предходните му приятелки Челси Дейви и Кресида Бонас.
 Нито една женитба, пък било и кралска не може без торта. Нито една женитба, пък било и кралска не може без торта. / БГНЕС
Нещо повече, Меган има афроамерикански корени по майчина линия. Това стана причина за многочислени нападки против нея в обществените мрежи.

Тъй като Маркъл няма „ синя кръв “, тя не може да стане принцеса. Официално ще бъде наричана Нейно кралско височество принцеса Хенри Уелска.

[b]3000 служителя на реда и 32 млн. паунда[/b]

Разходите за сватбата, в това число църковната работа, поканените музиканти, цветята и приема ще бъдат платени от бюджета на кралското семейство. Средствата за защита ще бъдат отпуснати от държавния бюджет. Според оценките на английските медии, сватбата ще коства 32 милиона паунда, от тях 30 милиона ще бъдат изхарчени за обезпечаване на сигурността.

Охраната на реда в Уиндзор ще бъде поверена на над 3000 полицейски чиновници.

Според оценките на икономистите идната гала може да донесе на английската стопанска система 500 милиона паунда за сметка на покачвания интерес към това събитие от страна на британците и задграничните туристи. /БГНЕС и ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР