Сватбата на принц Хари напомни за стремежа към кралските бракове,

...
Сватбата на принц Хари напомни за стремежа към кралските бракове,
Коментари Харесай

Щастлив брак ли ще имат Хари и Меган?

Сватбата на принц Хари подсети за устрема към кралските бракове, където двойката живее щастливо до края на дните си като в приказките.

Това не постоянно е по този начин, както в мъчителния и драматичен брак, в който са родени принц Хари и Уилям. По тази причина е и още по-вдъхновяващо по-късно да забележим принцовете щастливи в любовта.

Уилям и Кейт, които започнаха връзката си като другари в учебно заведение, наподобяват в действителност приказно щастливи. Дали бракът на Хари и Меган ще се окаже също толкоз сполучлив?

Британските астролози споделят, че знаците са страхотни, както и хората от MogulMatchmakers.uk, които настояват, че имат квалификационен опит със сватовничество на звезди и даже кралски особи. Но какво демонстрират психическите проучвания?

Основната част от изследването е отговор на доста елементарен въпрос: дали сътрудниците, които са едни и същи, се оправят по-добре от сътрудниците, които се допълват?

Различни научни екипи са пресметнали отговори и те са изненадващи. Има единствено три области, в които е значимо да имате идентични визии: политическа ориентировка, държание, вяра, написа BigThink.

Учени разпитаха 308 финландски двойки по отношение на три категории и степента им на задоволство в връзките им.

Политически полезности

Субектите бяха запитани дали ще се характеризират като политически леви или десни, демократични или консервативни и ще се ангажират ли с опазването на околната среда.

Лични полезности

Изследванията демонстрират, че въпреки и да не е преобладаващо мощна, има връзка сред споделените полезности и щастливите бракове. Респондентите бяха запитани за степента, до която се отнасят до 10 съществени полезности на Шварц, систематизирани от Грег Хенрикс:

Сила: Социален статус и авторитет, надзор или доминиране над хората и ресурсите

Постижения: Личен триумф посредством демонстриране на подготвеност съгласно обществените стандарти

Хедонизъм: Удоволствие или чувствено задоволство за себе си

Стимулиране: Вълнение, оригиналност и предизвикателство в живота

Самостоятелно ориентиране: Независима мисъл и деяние - избор, основаване, проучване

Универсализъм: Разбирателство, признателност, приемливост и отбрана за благосъстоянието на всички хора и за природата

Благотворителност: Запазване и възстановяване на благосъстоянието на хората, с които човек е в чести персонален контакт

Традиция: Уважение, ангажираност и приемане на обичаите и концепциите, които обичайна просвета или вяра оферират

Съответствие: Ограничаване на дейностите, пристрастеностите и импулсите, които могат да разстроят или навредят на другите и да нарушат обществените упования или правила

Сигурност: Безопасност, естетика и непоклатимост на обществото, на взаимоотношенията и на себе си

Най-силната връзка наподобява се случи със единодушието на универсализма и традицията.

Удовлетворените двойки посочили прилики по всички тези индикатори.

Личностни черти

От участниците се изисква да опишат своите лични равнища невротизъм, разсъдливост, податливост към координиране, екстровертност, неприкритост.

Изненадващо, тези личностни черти се записват като имащи слаб резултат върху удовлетворението от взаимоотношенията, като откритостта наподобява е най-значима.

Невротизмът е единственият индикатор, по който няма позитивна корелация с удовлетворението от взаимоотношенията. Може да се окаже, че когато има конфликт на персони сред хората, връзките им в никакъв случай не стигат до брачната фаза.

Какво ни споделя всичко това за Хари и Меган?

Политика, екологизъм и вяра

Ние познаваме принц Хари и Меган като звезди, не и като персони. За най-важните полезности, които би трябвало да споделя щастливата двойка - политически настроения и връзки, екологична позиция, сме съвсем на мрачно, изключително за Хари.

Неговите политически желания са строго защитавана загадка като член на кралското семейство. Той е за опазването на околната среда и се е включил със своя екологичен татко, който приказва за измененията в климата.

За американката Меган знаем малко повече: тя се включи в акцията на Хилари Клинтън, не е почитател на Доналд Тръмп и е ослепителен дипломат на правата на дамите. Не познаваме нейната екологична позиция, макар че нейното отчасти вегетарианство може да послужи като улика. Що се отнася до религията, Меган неотдавна беше кръстена в британската черква, преди този момент беше римокатоличка.

Изглежда, че двамата си подхождат по тези евентуални тематики на брака, макар че е мъчно да се знае сигурно.

Макар, че като по-млад мъж, който купонясва крепко и беше прочут като хедонист, той съблюдава персоналния си обет да заеме работата на майка си откакто доближи 18-годишна възраст и впечатли британците със своята самонадеяност.

Меган също е работохолик и представител по няколко дела. Изглежда Меган е анонимно ръководеща блог (сега офлайн), наименуван "Работещата актриса ", отдаден единствено на поддръжката на своите съграждани.

Подходящи за тази работа

Принц Хари е привикнал с 24-часовата защита и дебнещите папараци. За Меган няма съвсем нищо ново в този метод на живот. Британското кралско семейство в никакъв случай не е имало жена, която толкоз ловко да се оправя с блясъка на светлината на прожекторите, без да губи позата си, топлината и способността си да бъде на земята.

С изискването, че в действителност не познаваме Хари и Мегън, извън наподобява, че бракът им би могъл да бъде благополучен. Те имат химия и сила за доста общи планове, цели и полезности.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР