Сватбата на Меган Маркъл и принц Хари вече е история.

...
Сватбата на Меган Маркъл и принц Хари вече е история.
Коментари Харесай

Специалист по генетика разкри как ще изглежда първородната рожба на принц Хари и Меган Маркъл

Сватбата на Меган Маркъл и принц Хари към този момент е история. Всички към този момент разискаха роклята на булката и шапките на гостите. Сега на дневен ред идва друга не по-малко значима тематика, а точно по кое време младото семейство ще се снабди с първородна рожба и по какъв начин ще наподобява тя.

Бащата на американската актриса е с британски, ирландски и немски корени, а майка й – с афроамерикански. Красотата си актрисата дължи на тази наситена комбинация сред гените на родителите си. От майка си е взела тъмната чуплива коса и кафявите очи, а от татко си - относително бледата кожа и европейския вид лице.
 Меган с мамой. Фото: © Steve Parsons / Pool Photo via AP

Принц Хари пък е тъкмо копие на дядо си –принц Филип. Проницателни сини очи, блестящо рижавата грива и лъчезарна усмивка – все едно гледате брачният партньор на Елизабет II в младежките му години.  Принц Филипп. Фото: © Hannah McKay / Pool via AP
Според експерт по генетика, има два разновидността за цвета на очите на бъдещия правоприемник на Хари и Меган.

За цвета на ириса дават отговор два гена. Меган има кафяви очи. А какъв набор от гени се крие зад тях – по този въпрос има 2 разновидността. Първи вид: Меган има един ген от майка си (тъмен) и един от татко си (светъл). Светлият ген е рецесивен, т.е. той се поддава на ген от всеки различен цвят. Затова и очите на американската актриса са кафяви.

Принц Хари пък е със светли очи, т.е. при него има два светли гена. По думите на експерта, съществува 50% възможност бебето им да се роди със светли очи.

Втори вид: Меган може и да няма ген за светли очи, а два за тъмни. В този случай наследниците им сигурно ще вземат очите на майка си.
 Фото: © Gareth Fuller / pool photo via AP
С огромна убеденост може да се допуска, че детето ще бъде мургаво.

„ То няма да е мулат, а квартерон (носи 1/4 белези на африканската раса и 34 белези на европейската раса). А генът на тъмната кожа господства над този на светлата, т.е. той ще се прояви с огромна вероятност”, споделя експертът.
Принц Хари има блестящо рижа коса, а това е извънредно необичаен и мощен ген. Може да се чака, че той ще се придаде и на детето.

И по този начин: най-вероятно наследникът им ще бъде с рижа коса, мургава кожа и тъмни очи. Не е изключено да наподобява на афроамериканец.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР