Сватба за чудо и приказ вдигна вицепрезидентът на България Илияна

...
Сватба за чудо и приказ вдигна вицепрезидентът на България Илияна
Коментари Харесай

Йотова вдигна лъскава сватба, събра политическия и бизнес елит на страната

 Сватба за знамение и приказ подвигна вицепрезидентът на България Илияна Йотова на 5 септември. Под венчилото мина нейният единствен наследник Марин, който се врече във безконечна честност на дългогодишната си другарка Кристиана.

Пищното празненство, което се организира в един от най-баровските хотели у нас – а точно комплексът " РИУ Правец ", благосъстоятелност на предприемача Валентин Златев, е коствало близо 100 хиляди лв.. Почти половината от сумата младоженците пръснали за гощавката на присъстващите. Сватбените куверти с 5-степенно гурме меню, с включена нощувка в тях за гостите, които пътуват отдалеко, гравитирали към 250 лв. на калпак.

Според присъстващи церемонията е била почетена от почти 200 души, измежду които родни богаташи, представители на соцелита, другари и родственици на булката и младоженеца. Сред присъстващите били и президентът и брачната половинка му Десислава, които обаче рано се отдръпнали от купона и си тръгнали още преди среднощ. Присъствието на президента се трансформирало в по-голяма атракция даже от младоженците, а гостите се редили на опашка за фотография с него.

Сватбата минала в две елементи.

Първо Марин и Кристиана сключили църковен брак, а по-късно подписали и цивилен на изнесена гала в райските градини на комплекса. Кумували им техни другари, а кумът бил доктор ортопед, какъвто е и брачният партньор на Илияна Йотова – фамозният проф. Андрей Йотов. С панорама към езерото под особено построена за тях арка, декорирана със стотици висящи цветя, Марин и Кристиана си споделили " да ". Бащата на булката спазил традицията и я отвел персонално до олтара, а след размяната на обетите гостите се насладили и на концертна стратегия, изнесена от известното трио " Тримата тенори ", които извършват както италиански арии, по този начин и съветски шлагери – обичана музика на свекървата Йотова.

После тържеството се пренесло в една от залите на хотела, където също имало специфична декорация – столове и маси с бял сатен и пандели, обилни вази с цветя, венци и други сватбени украшения. За по-веселата част булката сменила и тоалета си. Моделите на роклите ѝ са дело на македонския дизайнер Борче Ристовски и на българската марка " Beyond ", написа още " Ретро ". Сватбените рокли на създателя, прочут още като дизайнерът на Галена, стартират от 10 и доближават и до 30 и нагоре хиляди лв., разясняват осведомени.

Синът на Йотова обаче останал със същия костюм, а сакото захвърлил по време на танците. По всяка възможност огромният подарък от свекървата към младоженците ще бъде екзотично странствуване. 32-годишният Марин и брачната половинка му Кристиана обичат да обикалят света и към този момент са били допълнително от 15 страни. Именно в столицата на Чехия – Прага, той коленичи пред избраницата си на 1 май предходната година, когато двамата публично се сгодиха.

Марин е приключил финанси в влиятелния университет Уестминстър в Англия и от няколко години работи като управител в един от огромните клонове на Пощенска банка в София. Кристиана е възпитаничка на Нов български университет, само че не се знае какво и дали въобще работи. Двамата живеят на фамилни начала от няколко години в личен апартамент в столицата, а свекървата Илияна от дълго време е одобрила снаха си и нееднократно обществено е споделяла, че е подготвена да гледа внуче.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР