Свързани с Русия спонсорирани реклами във Facebook са били директно

...
Свързани с Русия спонсорирани реклами във Facebook са били директно
Коментари Харесай

Руски реклами във Facebook са моделирали мнението в ключови за Тръмп щати

Свързани с Русия спонсорирани реклами във Фейсбук са били непосредствено ориентирани към гласоподаватели в щатите Мичиган и Уисконсин. Това бяха два от най-важните щати за успеха на Доналд Тръмп за президентските избори в Съединени американски щати.
Някои от съветските реклами са били доста комплицирани като устременост по отношение на хора, които са последователи на демократите. Имало е известия, които са били от антимюсюлмански темперамент и като цяло послания, които са целяли разделяне – да вземем за пример постове в поддръжка на вотрата корекция и правото на американците да носят оръжие и постове за поток от незаконни имигранти, които ще влезнат необезпокоявани в Съединени американски щати, осведоми CNN, базирайки се на два свои източника. Единият разяснява, че антимюсюлманските послания са били главно оръжие, като са внушавали, че ислямът заплашва американския метод на живот.
Официален коментар от Белия дом към този момент няма.
Засега не е доста ясно кои тъкмо региони в Мичиган и Уисконсин са били таргетирани. Но в Мичиган Тръмп завоюва с най-малка разлика пред Хилари Клинтън – единствено 10 700 гласа повече при дали своят вот 4,8 млн. души в щата. В Уисконсин разликата още веднъж беше дребна в интерес на Тръмп – към 22 700 гласа. И в двата щата успеха на милиардера беше с разлика под 1%.
От Фейсбук към този момент признаха, че към 25% от над 3000 свързани с Русия реклами за американските президентски избори са били таргетирани за характерни географски области. По оценка на Фейсбук рекламите са били видени от над 10 млн. души, само че множеството били пускани през 2015 година, а не през 2016 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР