Свързани с Русия ботове са споделили публикации на американския президент

...
Свързани с Русия ботове са споделили публикации на американския президент
Коментари Харесай

"Руски" профили в "Туитър" са споделили съобщения на Тръмп 470 000 пъти преди изборите

Свързани с Русия ботове са споделили изявления на американския президент Доналд Тръмп в " Туитър " към 470 000 пъти в последните месеци на предизборната конкуренция. Това споделя компанията - притежател на обществената мрежа, в документи, изпратени в Конгреса в края на предходната седмица.

В документите, представени от " Блумбърг ", се отбелязва, че автоматизираните профили са отговаряли за за към 4% от всички споделяния сред 1 септември и 15 ноември. Делът е по-малък, в сравнение с чакаха някои политици в Съединените щати. Числото обаче е в пъти по-голямо от споделянията на известия на главния конкурент на Тръмп, Хилъри Клинтън, от свързани с Русия автоматизирани профили - към 50 000 пъти.

Въпросните профили също по този начин са отговаряли за сред 48 и 73% от споделянията на туитове на " Уикилийкс " през същия интервал. През лятото в хода на акцията организацията разгласява имейли от сървъри на Демократическата партия.

Също по този начин " Туитър " разпознава към 2.12 милиона автоматизирани, свързани с изборите туитове от " съветски " профили, получили към 455 милилона импресии в първите седем дни след обявата им. Броят импресии е доста по-голям от по-рано оповестения от " Туитър ".

Неавтоматизирана обаче е работата на профили от Агенцията за интернет проучвания - така наречен " фабрика за тролове " - опитвали да се свържат с публицисти и авторитетни консуматори на обществените мрежи посредством споменавания, споделя " Туитър ". Според " Блумбърг " десетки профили, свързани с организацията, са се маскирали като локални американски новинарски източници с общо над половин милион почитатели.

Информацията, предадена от " Туитър ", е в отговор на чуването пред комисия към Сената в края на октомври за метода, по който огромните обществени мрежи са били манипулирани по време на предизборната акция.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (661)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР