Свалянето на Силвия Великова от ефир е отвратително действие, ужасен

...
Свалянето на Силвия Великова от ефир е отвратително действие, ужасен
Коментари Харесай

БНР върна Силвия Великова пред микрофона, след като всички колеги отказали да я заместят

Свалянето на Силвия Великова от ефир е непоносимо деяние, ужасяващ знак, че се вършат опити да ни върнат във времената, в които хората би трябвало да се опасяват, съобщи Мая Манолова предаде  epicenter.bg .

След големия скандал, който сътвори, управлението на БНР върна правосъдния сектор на Силвия Великова и от идната седмица тя още веднъж ще води утринния блок.

Новината заяви самата Великова в персоналния си Фейсбук профил.

" Около осем часа довечера получих позвъняване от генералния шеф на БНР, който ме уведоми,че съм върната в правосъдния сектор, само че ще има втори човек, който да обезпечава плурализма в него!!! От идната седмица ще повеждам още веднъж утринния блок " - написа Силвия Великова.

Тя благодари на всички, които са я подкрепили, само че означи, че " развръзката наподобява триумф, само че за съжление - даже и в персонален проект, не е мотив за тържествуване ".

Само за ден управлението на БНР сътвори голям скандал - стратегия " Хоризонт " през днешния ден осъмна с нов шеф и с лишен правосъден сектор на Силвия Великова. На журналистката беше обявено също по този начин, че повече няма да води предаването " Преди всички ". Новото управление на " Хоризонт " е молело всички водещи да заемат мястото на Силвия на следващия ден в утринния блок, всички обаче са отказали .

Най-напред редакторът на предаването Спас Крайнин съобщи, че той е подготвял това предаване дружно с Великова и няма да взе участие в него с различен водещ.

 Междувременно публицисти от всички медии започнаха да се провеждат за митинг и други форми на взаимност към Силвия Великова.

По-рано през днешния ден стана ясно, че в " Хоризонт " ненадейно е пенсиониран досегашният шеф и е назначен нов и.д. - Николай Кръстев. Великова е свалена от микрофон, а правосъдният сектор, за който дава отговор от доста години, е разпределен на нейни сътрудници.

" Няма писмени претекстове за отстраняването ми от ефир и отнемането на ресора ми ", разяснява свалената от ефир журналистка на БНР Силвия Великова пред " Сега ". 

Ето какво написа довечера Силвия Великова във фейсбук:

" Искам да благодаря на всички, които ми писаха или звъннаха и да се извиня, че на множеството не реагирах. Около осем часа довечера получих позвъняване от генералния шеф на БНР, който ме уведоми,че съм върната в правосъдния сектор, само че ще има втори човек, който да обезпечава плурализма в него!!!. От идната седмица ще повеждам още веднъж утринния блок.

Впечатлена съм от поддръжката, която получих и съм уверена, че тя е поддръжка за това БНР да продължи да бъде най-свободната медия. А тя е такава, тъй като през годините десетки публицисти са отстоявали това...на всяка цената. Развръзката наподобява триумф, само че за съжление - даже и в персонален проект, не е мотив за тържествуване. Затова отивам да си ръся, както споделят някои от вас ".

Съобщението ѝ бе съпроводено от клип на станалото емблематично за митингите в националното радио осъществяване на Пол Макартни на песента Let it Be.

Отстраняването на Великова от правосъдния сектор и свалянето ѝ от ефира на БНР провокира през днешния ден многочислени спонтанни митинги от сътрудници и гневна декларация от Асоциацията на европейските публицисти.

" Силвия Великова е следващият български публицист, свален от ефир. Всъщност, за мен тя не е следващият, а един от тези, които ме карат да се тормозя, когато ми следва диалог с нея. Защото е безкомпромисна, точна, готова, интелигентна... Защото е безспорен експерт. Това написа във " Facebook " страницата си кандидат-кметът на София Мая Манолова.

" Свалянето на Силвия Великова от ефир е непоносимо деяние, ужасяващ знак, че се вършат опити да ни върнат във времената, в които хората би трябвало да се опасяват.
Всички, които имат храброст да живеят свободно, би трябвало да създадат своя избор. Без значение за кого. Но не и в интерес на страха ", написа още Манолова.

Тази вечер пък стана ясно, че за първи път в историята " Хоризонт " стопира излъчването си от 6 до 11 ч. в петък. Официалното пояснение е профилактика на предавателите. 

Редовно се случва да има профилактика, само че постоянно има подсигурени аварийни мощности, разясниха публицисти от БНР. Те разкриха, че известието за профилактика им е пратено в късния следобяд, когато се разбра, че недоволството от отстраняването на Силвия Великова от ефир и възбраната й да води правосъдния сектор е ескалирало. Тогава категорично им е било казано да приготвят вест за " плануваното прекъсване по механически аргументи ", само че да не я пускат до второ разпореждане.

Истинската причина е, че нито един публицист от радиото не се е съгласил да замести отстранената по-рано денем като водеща на утринния блок Великова. Пред OFFnews публицисти от БНР са обяснили, че профилактики се вършат постоянно, само че постоянно има подсигурени аварийни мощности. Съобщението за профилактика им е пратено в късния следобяд, когато се разбра, че недоволствието от отстраняването на Великова от ефир и възбраната ѝ да води правосъдния сектор, е ескалирало. Тогава категорично им е било казано да приготвят вест за " плануваното прекъсване по механически аргументи ", само че да не я пускат до второ разпореждане, оповестява още OFFnews.

БНР е с ново управление от края на юли, когато регулаторът утвърди състава му, препоръчан от Костов. Самият той пое медията месец по-рано, като в Съвет за електронни медии бе подсилен от ръководителя на регулатора София Владимирова (парламентарната квота на ГЕРБ), Бетина Жотева (от квотата на президента Росен Плевнелиев) и Розита Еленова (парламентарна квота, препоръчана от Български либерален център на Христо Ковачки).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР