Свалянето на регистрационни номера заради изтекла шофьорска книжка може да

...
Свалянето на регистрационни номера заради изтекла шофьорска книжка може да
Коментари Харесай

Свалянето на номера заради изтекла книжка може да отпадне

Свалянето на регистрационни номера поради изтекла шофьорска брошура може да отпадне, съобщи началникът на „ Пътна полиция “ комисар Бойко Рановски.

По време на семинар „ Високи пълномощия по сигурност на придвижването по пътищата – качествена обществена осведоменост “ комисар Рановски изясни, че има законопроект за промени в Закона за придвижване по пътищата, който към този момент е гласуван на първо четене в Народното събрание, съобщи Агенция "Фокус ".

„ Днес той ще мине на второ четене в транспортната комисия. Те нямат предложение за смяна на тези правила, само че има такова въодушевление измежду обществото. Предполагам, че на следващия ден в транспортна комисия ще бъде разискват и вид за смяна – да не се приравняват тези с изтеклия период с тези, които са използвали алкохол или опиати “, изясни комисар Рановски.

„ На база на публичното мнение допускам, че ще бъде прегледан и вид за смяна на тази норма и насилствена мярка за преустановяване на регистрацията … тъй като никой не споделя, че този с изтеклия период на свидетелството е недееспособен, акцентира комисар Рановски.

Той посочи, че това се удостоверява с медицински документ, който не го издават от „ Пътна полиция “.

По време на семинара стана ясно още, че за месец ноември са станали 570 тежки пътни случая със 70 починали и 716 ранени. От началото на годината до 4 декември починалите са 633. За същия интервал са регистрирани 22 779 водачи без удостоверение на ръководство.

Комисар Рановски дефинира като най-важна наредбата за унищожаване на задължението за слагане на знак преди камерите по пътищата. По думите му друга смяна в Закона за придвижване по пътищата е било завършването на 10 клас за придобиване на шофьорска брошура.

Пред публицисти началникът на „ Пътна полиция “ изясни, че над 900 000 автомобила са без застраховка „ Гражданска отговорност “ от месец май 2016 година до края на октомври 2017 година Той посочи, че една огромна част от тях са такива, които не са в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР