Свалянето на китайския балон за наблюдение няма да влоши отношенията

...
Свалянето на китайския балон за наблюдение няма да влоши отношенията
Коментари Харесай

Байдън: Свалянето на балона няма да влоши отношенията между САЩ и Китай - Свят

Свалянето на китайския балон за наблюдаване няма да утежни връзките сред Вашингтон и Пекин. Това предвижда американският президент Джо Байдън, представен от международните организации.

Той посочи, че управляващите в Китай са били наясно с проектите на Съединени американски щати да обезвреждат оборудването, откакто навлезе над американска територия.

В региона на Южна Каролина, управляващите не престават да търсят останките от балона, като вярата е да получат повече информация за китайските разследващи технологии.

Заради обстановката американският държавен секретар Антъни Блинкън анулира визитата си в Пекин. А Китай дефинира дейностите на Вашингтон като „ пресилена реакция ”.

Нашият метод към Китай е изцяло транспарантен, бяхме пределно ясни за това – той ще продължи да бъде спокоен, съдбоносен и удобен. Всичко това няма да промени метода, по който ще продължим връзките си с Пекин, както и нашите дипломатически диалози с тях след създалата се обстановка. Президентът Байдън беше доста явен – ще продължим да сме отворени към връзка. От Китай зависи да покаже до каква степен в действителност е виновната страна, каквато твърди, че е, съобщи Карин-Жан Пиер, представител на Белия дом.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР