Сваляме езиковата бариера по-ниско, време е да започнете работа“. Това

...
Сваляме езиковата бариера по-ниско, време е да започнете работа“. Това
Коментари Харесай

Германия поиска от украинските бежанци на помощи да започнат работа

" Сваляме езиковата преграда по-ниско, време е да започнете работа “. Това изявление на немския министър на труда Хубертус Хайл бе адресирано към бежанците от Украйна и по-точно към тези в трудоспособна възраст. Казаното от министъра съставлява на процедура смяна на досегашната политика на немското държавно управление. Ден по-късно канцлерът Олаф Шолц в действителност удостовери смяната на курса.

От лятото на 2022 година бежанците от Украйна се употребяват със специфичен статут в Германия - получават по-големи парични помощи от останалите претенденти за леговище, а имат и по-добри благоприятни условия за започване на работа. Към юни 2023 година към 480 000 украински жители в трудоспособна възраст са получавали държавни помощи.

Промяната в курса се дължи на миграционната рецесия, която през тази година внезапно се задълбочи в целия Европейски Съюз, а в Германия докара до напредък на дяснопопулистката партия " Алтернатива за Германия ".

Освен това немското държавно управление би трябвало незабавно да реши казуса с бързо възходящия дефицит на работна ръка на немския пазар на труда, който от ден на ден стопира икономическото развиване на страната. Предвидено е също условията към украинските бежанци да бъдат повишени. Докато немските безработни са задължени да показват постоянно доказателства пред Агенцията по заетостта за това, че си търсят работа, до момента нямаше сходно условие към украинците. Сега това ще се промени.

За да продължат да получават държавните помощи, те ще бъдат задължени да рапортуват на всеки шест седмици за това по какъв начин върви търсенето на работа. На тези, които не желаят да сътрудничат или отхвърлят препоръчаната работа, съгласно министъра на труда Хубертус Хайл може да бъдат понижени заплащанията.

В същото време болшинството (около 66%) от украинските бежанци, признати в Полша и Чехия, към този момент имат работа, оповестява вестник „ Ди Велт “. Причината е в това, че във въпросните две страни финансовите помощи от страната са доста по-ниски, в сравнение с в Германия, а също така те са лимитирани по време.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР