Свалете вратовръзките си - това призова работниците премиерът на Испания

...
Свалете вратовръзките си - това призова работниците премиерът на Испания
Коментари Харесай

Свалете вратовръзките си: Испанският премиер призова да не се носят вратовръзки, за да се спести енергия

Свалете вратовръзките си - това прикани служащите министър председателят на Испания Педро Санчес като част от рекомендациите на държавното управление за икономисване на сила.

На конференция в Мадрид той посочи, че не носи вратовръзка, и съобщи, че желае министрите му, държавните чиновници и работещите в частния бранш да създадат същото.

" Това значи, че всички ние можем да пестим сила ", добави той.

Премиерът съобщи, че този ход ще подсигурява, че на хората ще им е по-хладно и затова ще понижи разноските за сила, защото климатиците ще се употребяват по-рядко. В петък температурите в столицата Мадрид доближиха 36 градуса по Целзий, а в Севиля - 39. През последните няколко седмици в Европа бяха регистрирани рекордно високи температури.

Санчес съобщи, че неговото държавно управление ще одобри " незабавни " ограничения за икономисване на сила идната седмица, защото европейските страни се стремят да станат по-малко подвластни от съветския газ след войната в Украйна.

Испания не е първата страна, която подхваща тази стъпка. През 2011 година Япония вкара акцията " Super Cool Biz ", която насърчаваше офис чиновниците да носят по-разхлаждащи облекла през лятото. По време на горещините в Обединеното кралство наскоро на политиците беше казано, че могат да оставят саката си, до момента в който са в Камарата на общините.

Испанското държавно управление работи по заповед за икономисване на енергия, която се чака да бъде утвърдена в понеделник. В нея се планува предприятията да бъдат насърчавани по опция да държат вратите си затворени, с цел да се предотврати хабене на сила от климатиците. Подобно предписание беше въведено във Франция по-рано тази седмица.

Мерките са част от проекта на Европейската комисия на стойност 210 милиарда евро за поощряване на възобновимата сила и понижаване на зависимостта на европейските страни от съветския газ след нахлуването на Русия в Украйна.

Германия последва образеца, като един от нейните градове, Хановер, разгласи, че ще предлага студени душове единствено в публичните басейни и спортните центрове.

Изключително високите температури през последните няколко седмици накараха държавните управления по целия свят да преразгледат потреблението на сила - от позиция на запазване на околната среда и понижаване на разноските. Горещите талази стават все по-чести, по-интензивни и по-продължителни заради провокираното от индивида изменение на климата.

От началото на индустриалната епоха светът към този момент се е затоплил с към 1,1 °C и температурите ще продължат да се покачват, в случай че държавните управления по света не понижат внезапно излъчванията. Освен че усилват разноските за сила, неотдавнашните горещини доведоха до повече от 500 смъртни случая в Испания през последните две седмици.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР