Свален след шест години управление, консерваторът Мариано Рахой досега беше

...
Свален след шест години управление, консерваторът Мариано Рахой досега беше
Коментари Харесай

Мариано Рахой, вечният оцеляващ, накрая падна

Свален след шест години ръководство, консерваторът Мариано Рахой до момента беше оцелявал във всички рецесии, водейки търпеливо война на безсилие с съперниците си.

Поредната рецесия за 63-годишния реакционер с елегантно подстригана брада най-после падна от власт след едно сурово решение на съда по огромна корупционна спекулация, в която беше забъркана неговата Народна партия .
 
Мнозинство от 350-те депутати гласоподаваха през днешния ден избор на съмнение, импортиран от водача на социалистическата съпротива Педро Санчес след тази присъда, отстранявайки го от властта, която беше завоювал в края на 2011 година

Досега обаче търпението му постоянно го е спасявало , признават и неговите поддръжници, които виждат в него непостижим пълководец, и неговите съперници, които го разказват като консервативен и лишен от харизма.

Символично за способността му да оцелява, той се отърва през 2005 година от злополука с хеликоптер единствено с един строшен пръст .-->
 Мариано Рахой Мариано РахойБГНЕС

Мариано Рахой , определен за народен представител за първи път през 1981 година в родната си Галисия , " е единственият политик, който е успявал да реализира това през целия си живот ", акцентира Антон Лосада, политолог и създател на биография на консервативния водач.

" Той е печелил избори, губил е избори, бил е министър, водач на опозицията, минал е през всичко. Научил се е да чака, да устоя на напрежение ", споделя той. В съпоставяне с него съперниците му наподобяват като " новаци ".
Съживен
 
Въпреки серия корупционни кавги и един извънредно неизвестен проект за фрапантни икономии по време на първия му мандат, Народната партия победи на парламентарните избори през декември 2015 година, макар че загуби безспорното си болшинство в камарата.
 Мариано Рахой Мариано РахойБГНЕС
В неприятна позиция да стане още веднъж министър председател, Мариано Рахой гледаше по какъв начин съперниците му - социалисти, леви радикали от Подемос и либерали от Сиудаданос , на вятъра се напъват да го заменят.
 
И след десетмесечна невъзможност, белязана от нови парламентарни избори, на които Народната партия означи прогрес, той още веднъж постави клетва, като този път оглави държавно управление на малцинството.
 
Съживен, само че отслабен , той се сблъска с нови рецесии, измежду които опитът за разединение на Каталуния през октомври 2017 година
 Мариано Рахой Мариано РахойБГНЕС
Въпреки рецензиите против неговото справяне с най-лошата рецесия, претърпяна от Испания за четири десетилетия народна власт, той съумя да сложи под надзор, без да окупира, този район, към момента прекомерно завързан към автономията си.
 
Сепаратистите там резервираха властта си, само че за момента повече не заплашват с разединение.
 
Никога мъртъв
 
Хумористите се присмиват на неговите баналности: " Испания е велика нация, а испанците - доста испански ", съобщи той през 2015 година Но в Народното събрание обезоръжаваше съперниците си с остроумие и саркастично възприятие за комизъм.
 
Този наследник на ръководител на районен съд е доста предпазлив за персоналния си живот: брачната половинка му Елвира Фернандес и двете му деца се появяват доста рядко обществено.
 
Той до погнуса повтаря по какъв начин е почнал с лепене на плакати на Народния съюз , учреден от министри на диктатора Франко , и е изкачил едно по едно стъпалата на йерархията.
 Мариано Рахой Мариано РахойБГНЕС
" Когато не тичаме, има по-малка възможност да се спънем ", сподели той през 2016 година в избирателен видеоклип.
 
Ръководил е разнообразни министерства в десните държавни управления на Хосе Мария Аснар (1996-2004), посрещайки вълната от рецензии за нефтения разлив при злополуката на кораба " Престиж " и присъединяване във войната в Ирак .
 
След това претърпя през 2004 и 2008 година две провали на парламентарните избори против социалиста Хосе Луис Родригес Сапатеро , преди най-после да поеме властта в една Испания , опустошена от икономическата рецесия.
 
И макар рухването си през днешния ден, без избран правоприемник на управителния пост на партията, той има задоволително запаси, с цел да се завърне и да завоюва нови избори, счита Антон Лосада .
 
" Рахой може да бъде разгласен за мъртъв единствено когато бъде мъртъв, не по-рано ", майтапи се журналистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР