Суверенната българска позиция се изработва в София, не в Киев.

...
Суверенната българска позиция се изработва в София, не в Киев.
Коментари Харесай

Радев за Петков: Политици, които губят чувствителност за проблемите на своя народ, не могат да помогнат на други

Суверенната българска позиция се създава в София, не в Киев. Няма потребност от посещаване на българска делегация в Киев. Политици, които губят сензитивност за проблемите на своя народ, не могат да оказват помощ на други нации. Призовавам българските политици, преди да избавят света, да погледнат и към хилядите бедстващи българи. Това сподели пред публицисти президентът.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4679
Според него икономическата война ескалира и рискът за България се покачва във всички измерения на спора в Украйна.

„ Неслучайно от дълго време приканвам за деликатно и отговорно отношение на България към този спор, който въздейства директно за живота и благосъстоянието на българите тук и в Украйна. Излизат редица разкрития къде отива българското оръжие. Недоумявам по какъв начин министърът на стопанската система ще изясни на българите и на левите хора, които постоянно са били против войните, че българското оръжие подхранва този спор “, уточни Радев.

По думите му прекъсването на газа за България ще е същински тест за европейската взаимност. Радев добави, че това е времето, в което ще се види дали Европейският съюз ще помогне на най-енергийно подвластната и най-енергийно бедната страна. „ Правителството би трябвало да отговори за какво Русия стопира газа единствено на България и на Полша. Спира ли се на Австрия и Германия, те по какъв начин заплащат и подсигуряват енергийната си сигурност? Също по този начин, запазен ли е задоволително потенциал за доставки от Гърция или други страни. Ако не е, ще забележим да загряват медиатори. Това значи, че вероятно ще намерим различни решения, само че това ще изисква и време, и средства и значи доста по-високи цени и опасности за доставките “, предизвести президентът.

акцентира, че държавното управление дължи безапелационен отговор на жителите чии ползи обслужва.

„ Крайно време е държавното управление да даде ясни доказателства, че осъзнава и отстоява българския суверенитет и в своята политика се води от българския народен интерес “, добави той и още веднъж съобщи безапелационното си мнение, че България не би трябвало да дава военна помощ на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР