Сутринта преди да тръгна за работа, се чудех кои обувки

...
Сутринта преди да тръгна за работа, се чудех кои обувки
Коментари Харесай

Да дам ли 200 лв за ботуши или да не дам...

Сутринта преди да потегли за работа, се чудех кои обувки да си обуя.

Замислих се, че този зимен сезон ще би трябвало още веднъж да си закупувам зимни ботуши и възприятието, което ме обзе, не беше радостно. Не си помислих „ ей, супер, ще отивам на шопинг “, а мислите ми летяха по-скоро в посока на това, че ме чака още един не дребен разход.
 Пребори бръчките и изтощената кожа с NIVEA Q10plusC! Edna предлага Пребори бръчките и изтощената кожа с NIVEA Q10plusC!
Убедена съм, че всяка работеща жена от по този начин наречената междинна класа, в случай че в България въобще можем да приказваме за такава, ще се съгласи с мен, че пазаруването на качествени зимни ботуши си е цяло предизвикателство – и към нервите, и към персоналния бюджет .

Това се дължи на няколко основи фактора, първият от които е правопропорционалната връзка качество – пари .

Няма по какъв начин да си вземем обувки за зимата, които да ни държат топло и изсъхнало, да изкарат най-малко два сезона и да дадем 50 лева за тях.
 h Thinkstock
След бърза разходка по магазините (може и онлайн, икономисва време), осъзнаваш по какъв начин ти трябват най-малко 200лв, с цел да намериш нещо качествено (естествена кожа, схваща се), надеждно (добра подметка, шита, а не лепена), че и красиво (без висок тъничък ток, само че въпреки всичко грациозен модел).

Не знам за вас, само че на мен ми е проблем да отделя толкоз пари за ботуши.

Проблем ми е да ги отделя и за сметката от Топлофикация, за такса боклук и така нататък, само че там няма по какъв начин да не платиш...

Вадиш парите, даваш и след това се чудиш да плачеш ли, тъй като си обеднял или да се радваш, че си задоволително кадърен и независим да си плащаш самичък сметките .

Такива мисли ми се въртяха в главата, до момента в който крачех към работа с ботите от предходната година, купени от понижение. После прочетох публикацията за ботушите при вас Edna.bg , и по какъв начин всяка жена жена заслужава да направи една такава дребна инвестиция за себе си.

Това в действителност в действителност е по този начин, само че някак си мислите „ това са просто обувки, по какъв начин да дам толкоз пари “, не престават да ми кръжат в главата.
 h Thinkstock
Когато самичък си печелиш парите с усилена работа, се замисляш повече, когато ги харчиш. Отделно си правиш доста повече сметка какво имаш този месец като отговорности за заплащане, какво ще ти остане за фонда „ И аз съм човек “ , който спонсорира главно пазаруването на нов чифт сандали, парфюм, завеси или каквото и да било друго изцяло ненужно все още, само че пък мечтано нещо.

Замислям се и за всички хора, за които 200лв съставляват половината им заплата (повярвайте, има доста такива!) или за пенсионерите, които с толкоз пари карат по цялостен месец...
 h Thinkstock
От такива мисли постоянно ти става тежко и с изключение на да се сетиш да се обадиш на благата си баба, да я питаш по какъв начин я кара, има ли потребност от нещо (тя постоянно ще каже „ не “) и да настояваш да ѝ пратиш някой лев или най-малко да минеш да я видиш (да ти се порадва), няма доста какво друго да направиш.

После пък се замислих, че в случай че имах кола, ще трябваше да ѝ взема зимни гуми . Това щеше да ми излезе някъде към 400-500лв жестоко (шофьорите могат да ме поправят).

Е, моите ботуши, с които ще вървя цяла зима през снега и калта, не играят ли роля навръх пешеходните ми зимни гуми !

Не ми ли би трябвало и на мен нещо надеждно, с грайфер, което ще ме защищити от падение и злополука на Д-то ми със земята (да не забравяме, че от рухване в поледицата като нищо можеш да се озовеш в травматологията).

Много размишления и пристрастености за едни ботуши, нали?
 h Thinkstock
Убедена съм обаче, че освен на мен ми минават сходни мисли през главата. На финала мога да кажа, че въпреки всичко взех решение да влагам в зимния си дрешник и да обзаведа правилните ми крачета, на които разгадавам повече от на който и да било автомобил, рейс, тролей или трамвай, да ме заведат там, където желая, с чифт качествени зимни обувки.

Ще пообиколя магазините, с цел да се шокирам още малко какъв брой скъпо (и постоянно некачествено) е всичко, ще потърся най-изгодната оферта и ще притискам палци да се окажат в действителност качествени ботуши, с които да изкарам най-малко два сезона .
 h Thinkstock
И с цел да се вместя в бюджета си за месеца и да не взимам задатък, ще поканвам другари у дома на домашна вечеря, за сметка на заведения за хранене и питейни заведения. Хем ще ни е по-удобно, хем ще ни е по-приятно, съгласни ли сте?  smiley

Автор: Екатерина Малинова

Прочетете още:
Парите като извор на мира 20-те от най-богатите дами в света на модата Когато спортът е в действителност скъпо занятие Мъжете заплащат вечерята, дамите влагат във връзката
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР