Сутринта активисти на Да!България направиха кампания пред сградата на Булгратабак

...
Сутринта активисти на Да!България направиха кампания пред сградата на Булгратабак
Коментари Харесай

"Да, България!" сезира OLAF за контрабанда, свързана с "Булгартабак"

Сутринта деятели на " Да!България " направиха акция пред постройката на " Булгратабак холдинг " в София

© Да!България Още по тематиката
Турция прати отчет за " Булгартабак " в Интерпол

За поредна година Анкара се оплаква, че с продуктите на компанията се финансират терористи
13 ное 2017
Борисов да пита прокуратурата за какво пасува за приватизационни закононарушения

Премиерът и присъдружните му политици разиграват фарс с правото, който никой сериозен правист не би припознал
6 ное 2017 Извънпарламентарната партия " Да, България! " сезира Европейската работа за битка с измамите (OLAF), Народното събрание, основния прокурор и президента за констатациите на турската работа за противопоставяне на проведената престъпност и контрабандата (KOM), че цигари на " Булгартабак " съставляват близо половината от незаконния пазар на цигари в Турция и с генерираните от тази незаконна активност средства се финансират терористични организации.

Докладът за контрабандата на марките " Булгартабак " е изпратен от турските управляващи в Интерпол. В документа с изключение на констатациите на KOM се напомнят обстоятелства към приватизaцията на " Булгартабак " по времето на първия кабинет на Борисов, неяснотата към визитите на основния прокурор Сотир Цацаров в Турция през 2014 и 2015 година, продажбата на марките на компанията тази година и неяснотата към визитата на президента на иракски Кюрдистан Масуд Барзани при премиера Борисов този май т. година Припомнят се изказванията на мажоритарния притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев, че министър председателят Бойко Борисов и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски имат благосъстоятелност в компанията.

Сигналът беше импортиран през днешния ден в Народното събрание от водача на " Да, България! " Христо Иванов. Партията желае от президента да свика КСНС по тематиката, а от Народното събрание - да се сътвори анкетна комисия. От опозиционната партия изясняват, че същият сигнал е изпратен до OLAF и Европейска комисия, доколкото " прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС в продължение на години не дават съответен отговор на всички тези въпроси ". Сезирани са прокуратурите в Република Турция, Кипър, Обединените арабски емирства, Съединени американски щати.

Въпреки че отчетите на турските служби са обществени, както основният прокурор Сотир Цацаров, по този начин и вътрешният министър Валентин Радев настояват, че не са осведомени със наличието им. От турската работа за противопоставяне на контрабандата потвърдиха пред " Капитал ", че са изготвили сходен отчет и той е предаден на Интерпол. От дирекция " Интерпол " на турското вътрешно министерство дадоха отговор, че не разясняват висящи следствия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР