Сутрин всеки гледа да поспи поне още 5 минути и

...
Сутрин всеки гледа да поспи поне още 5 минути и
Коментари Харесай

Какво си причиняваме, когато не закусваме?

Сутрин всеки гледа да поспи най-малко още 5 минути и времето за закуска отлита. Докато стигнем в офиса и се ориентираме в ежедневния си график, е станало време за обяд, а ние сме към този момент примрели от апетит. Всъщност това е най-вредният табиет, който можем да си причиним и ето какви са следствията от пропускането на закуската заран.

Умора
Предиобедната закуска - да или не?
Съвременното обилие от информация вече стартира да вреди, защото рекомендациите постоянно могат да бъдат много спорни. Взе...
Прочети повече
Пропускането на закуската забавя метаболизма и това ни кара да се усещаме изтощени. Редовната закуска ни дава сила и даже подкрепя отслабването. Важно е закуската да бъде наситена с мастни киселини, въглехидрати и фибри.

Освен това с нея ще можете да преборите по-лесно напрежението, а и закуската ни дава превъзходен старт на деня.

Нарушава хормоните

Не инцидентно закуската е най-важното хранене на деня. Ако я пропускате постоянно това може да докара до нарушаване на хормоните. Нивата на кортизол се покачват, което води до стрес и напрежение. Нивата на инсулина също се покачват. Това от своя страна изтощава панкреаса и подготвя към диабет или метаболитно нарушаване.

Складирате мазнини
Ето за какво не трябва да пропущаме закуската рано заран
Изследване на американски учени потвърждава, че прескачането на утринното похапване усилва повече от два пъти риска от атеросклероза -...
Прочети повече
Когато не давате на тялото си хранителни субстанции рано заран, то отключва специфичен механизъм, с който стартира да складира мазнини и да наваксва тази загуба. По този метод се натрупват мазнини за „ черни дни “. Ако желаете да отслабнете, не правете единствено тренировки, само че и закусвайте здравословно.

Засяга настроението

Пропускането на закуската води до нарушавания в хормоните, а неименуемо това води и до утежняване на настроението и липса на предпочитание, за каквото и да е. Вместо да си причинявате това и даже да се депресирайте, по-добре хапнете нещо за закуска.

Провокиране на преяждане

Липсата на храна по това значимо време, води до прегладняване на организма. Оттам пък ви е поемате повече храна, с цел да компенсирате. Няма по-вредно нещо за организма от преяждането. Затова по-добре закусвайте, вместо да си причинявате този стрес.
Вредните привички на закуска, от които би трябвало да се откажем наложително
Не пийте мощен чай и кафе на гладно, тъй като нервират лигавицата на стомаха и не дават сила на организма, като също са рискови тортите,...
Прочети повече
Повишаване на тежестта

Много хора не закусват, тъй като си мислят, че по този метод ще напълнеят. Истината е тъкмо противоположната. За да отслабнете, по-добре редуцирайте вечерята или я пропуснете, само че не правете това със закуската.

След като закусите, имате деня пред себе си, с цел да изразходвате калориите. Това няма по какъв начин да стане с вечерята, тъй като по-късно идва време за сън и тялото се отпуска.

Закуската не би трябвало да бъде изобилна, може да бъде нещо малко, само че засищащо, тъй че да ви даде начален подтик от сила и да не сте умрели от апетит до обяд.  Започнете да закусвате и ще забележите забележима смяна в телосложението си, само че и в настроението си.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР