Сутрешното поглеждане в огледалото е като ритуал, който извършваме съвсем

Сутрешното поглеждане в огледалото е като ритуал, който извършваме съвсем ...

Защо НИКОГА да не се поглеждаме в огледалото, преди да сме си измили лицето

Сутрешното поглеждане в огледалото е като ритуал, който извършваме съвсем механично, без дори да се замисляме. Свикнали сме като станем от леглото, първото нещо, което да направим, е да видим отражението си в огледалото.

Твърди се, че никога не трябва да се поглеждаме в огледало, преди да сме измили лицето си, защото този първи поглед може и да ни стресне.

Ако се погледнете в огледалото, преди да сте измили очите си, ще изпитате разочарование

Не бива да забравяме, че когато човек е спал по-продължително време, лицето му подпухва и под очите има неприятни торбички, които са силно изразени минути, след като сме се събудили. Да не говорим, че в очите липсва онзи блясък, който сме свикнали да виждаме.

Не е никак препоръчително денят ни да стартира с лошо впечатление за самите нас. Това води до сутрешен стрес, който не ще повлияе благоприятно на целия ни ден.

За да избегнете това, нашият съвет е сутринта, след като отворите очите си, да изтичате в банята, да измиете лицето и зъбите си и едва след като изпълните всички тези ритуали, да се погледнете в огледалото.

Това ще ви спаси от сутрешния стрес и няма да поставя лошо начало на новия ден. Все пак е важно човек да започва деня с широка усмивка, а не с мрачна физиономия.

Избягвайте да го правите и сме сигурни, че ще сте много по-позитивни, а заедно с това и продуктивни на работното си място. Грижете се за себе си, ползвайте подходяща козметика, третирайте бръчките още от зародиш, така че всеки път, щом видите изражението си, да изпитвате обич към вас самите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com