Суши е едно от най-популярните японски ястия. Има много и

...
Суши е едно от най-популярните японски ястия. Има много и
Коментари Харесай

Ползите от похапването на суши

Суши е едно от най-популярните японски ястия. Има доста и разнообразни вариации на суши, в това число и такива за вегетарианци. Консумацията на суши ни оказва помощ да поддържаме положително тегло, обезпечава омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Главна специфичност на суши е запазването на първичния усет и външния тип на всеки от продуктите. Класическото суши не се обработва, а се употребява прясно уловена морска риба и морски блага.

Понякога суровата риба се замества с пушена, само че това трансформира както вкусовите по този начин и потребните качества на ястието. Японците са уверени, че използването на сурова риба укрепва здравето и удължава живота. За да се получи вкусно суши, всички артикули би трябвало да са пресни.

Сушито усъвършенства работата на сърцето, кръвоносните съдове и стомаха, усилва умствената интензивност. Консумира се със сос уасаби, който има антисептични свойства.

Оризът усъвършенства храносмилането с помощта на съществуването на целулоза. Консумацията на суши оказва помощ за вталяване. Затова измежду японците има доста дълголетници и изцяло липсват закръглените.

Вижте кои са останалите изгоди за здравето?
Снимка: shutterstock  Ползите от похапването на суши

От значително значение за функционалността на щитовидната жлеза

Традиционен детайл в приготвянето на суши е неговата обвивка, която нормално се състои от морски водорасли, известни като нори. Водораслите съдържат огромни количества йод, който е от значително значение за здравето на щитовидната жлеза. Въпреки че не всички болести на щитовидната жлеза са породени от недостиг на йод, минералът има мощна връзка с общата функционалност на щитовидната жлеза.

Помага за синтеза на червени кръвни кафези

Ако страдате от анемия, хапвайте суши. Доброто действие на щитовидната жлеза е от значително значение за броя на кръвните кафези. Според някои изследвания ниският брой на алените кръвни кафези се свързва с незадоволителна интензивност на щитовидната жлеза. Освен това водораслите са богати на желязо, което понижава риска от анемия – още една добра причина да хапвате по-често суши.

За красива коса

Един от най-големите знаци, че нещо не е наред със здравето ви е положението на косата, кожата и ноктите. Протеините, които ни обезпечават рибата и водораслите, спомагат за възстановяване положението на кожата.

Срещу меланхолия

Суши защищава от меланхолия, което се базира върху полиненаситените Омега 3 киселини в рибата. Децата, които се хранят със суши, стават уравновесени, когато пораснат.

Увеличава равнищата на силата

Има някои типове суши, които се подготвят с пълнозърнести артикули като кафяв ориз. В композиция с рибата, той може доста да увеличи равнищата на силата.

Зеленчуците, които се съдържат в тази храна, също могат да обезпечат нужните въглехидрати, което в допълнение покачва силата в организма.

Подсилва имунитета

Съдържанието на зеленчуци в тази храна автоматизирано я обогатява с антиоксиданти, които подтикват имунната система и по този метод да оказват помощ в битката с разнообразни болести.

Водораслите в сушито съдържат съсредоточени количества минерали, в това число магнезий, йод и мед, които са доста потребни за здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР