Сушените плодове са не само адски вкусни, но могат да

...
Сушените плодове са не само адски вкусни, но могат да
Коментари Харесай

Как правилно да изсушим любимите си плодове

Сушените плодове са освен пъклен вкусни, само че могат да бъдат и необикновено потребни и част от всяка диета, поради сладкия си усет и отсъствието на непотребни количества захар.

Вижте по какъв начин да си ги приготвите сами и да им се наслаждавате през есента и зимата!
 5 изумителни изгоди от сушените КАЙСИИ, за които НИКОЙ не е предполагал 5 изумителни изгоди от сушените КАЙСИИ, за които НИКОЙ не е предполагал
Кайсиите са един от най-вкусните и желани плодове. Те са богати на доста витамини и минерали, които сервира на организма си, ко...

Сушене на плодове – подготовка на плодовете

Измийте добре плодовете, които желаете да изсушите. Махнете дръжките и костилките, в случай че им такива и също в случай че плодът е засегнат, добре е да изрежете тази част. След като сте ги измили, оставете ги да изсъхнат. Най-добре е да разрежете плодовете на половина, с цел да изсъхнат отмерено (череши, сини сливи, вишни и т.н.). Ако сушите ябълки, банани, ананас и така нататък нарежете на тънки резени.

При някои плодове, като ябълки, праскови, кайсии, нектарини, плодовете се сушат по-добре и по-лесно, в случай че са белени. За да извършите това, цепнете леко всеки плод с нож. Пуснете плодовете в купа вряла вода за 30-ина секунди. След това шокирайте в ледена вода. Ципата ще падне без изпитание.

За да не се загуби цвета на плодовете при сушенето, накиснете ги за 15 минути във вода на стайна температура, в която има изцеден лимонен сок.
 Кои сушени плодове са най-полезни и по какъв начин да ги консумираме вярно Кои сушени плодове са най-полезни и по какъв начин да ги консумираме вярно
Много хора назовават ​​сушените плодове същинско избавление при намаляване. Препоръчват се да заменят сладкишите, които допълват на чая. Ос...

Като най-лесен метод за сушене, можете да употребявате вашата фурна. Загрейте я на 50 градуса, а в плитка тава сложете хартия за печене, с цел да предотвратите залепване. Наредете нарязаните плодове по този начин, че да не се допират. Покрийте ги с нещо, до момента в който се сушат, тъй като по този начин плодовете няма да изгубят формата си, до момента в който се сушат. При всеки плод времето за сушене е друго, само че сигурно може да отнеме от 6 до 12 часа.

Сушени плодове – препоръки за предпазване

След като ги извадите от фурната, поставете сушените плодове с найлонови пликове. Оставете пликовете отворени за седмица. Така всяка останала влага ще се изпари. След това затворете компактно плика и съхранявайте на мрачно и изсъхнало място.

Да ви е сладко!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР