Сушените плодове имат многобройни ползи за здравето ни. Въпреки че

...
Сушените плодове имат многобройни ползи за здравето ни. Въпреки че
Коментари Харесай

Сушените червени боровинки имат СТРАХОТНИ лечебни свойства

Сушените плодове имат многочислени изгоди за здравето ни. Въпреки че те към този момент са изсушени, в тях се резервират огромна част от витамините и фибрите на плода. Едни от най-полезните от тях са са алените боровинки. Ние ще ви разкрием какви изгоди имат те и върху кои елементи от организма ни въздействат най-вече.

Ето и част от лечебните свойства на сушените червени боровинки:

Превенция от заболявания

Ползите на алените боровинки, с помощта на това, че са богати на антиоксиданти и съдържат редица потребни субстанции, са свързани с подсилване на сърдечно-съдовата система, пикочните пътища и също по този начин спомагат за предварителната защита против разнообразни типове рак. Според някои учени един от типовете рак, чийто риск от заболяване може да понижи потреблението на сушени червени боровинки, е ракът на гърдата.
 Защо би трябвало да ядете колкото се може повече боровинки това лято? Защо би трябвало да ядете колкото се може повече боровинки това лято?
Боровинките са най-мощният антиоксидант от всички плодове. Не забравяйте да ги добавите към идната си покупка. Антоцианинът, съдър...

Отслабване

Вече споменахме, че алените боровинки са богати на фибри, а те от своя страна балансират чревния такт и спомагат за свалянето на непотребни килограми. Простите въглехидрати в сушените плодове бързо доближават до системите в мозъка и посочват за задоволеност. Понякога може да се доближи и до разхлабителен резултат.

Предотвратяват инфекции

В състава си сушеният червен горски плод съдържа веществото проантоцианидин. Това е широкоспектърен антиоксидант, който спомага за увеличение равнищата на липидите в кръвта и има противовъзпалително деяние. Така посредством потреблението на сушени червени боровинки ние си набираме количество проантоцианидини, които редуцират възпаленията в организма, отстраняват бактериите от пикочните пътища, предотвратяват кървенето на венците, неприятния мирис и имат редица други потребни за здравето ни свойства.

Подобряване на здравословното положение
 5-те най-консумирани червени плода и за какво са толкоз потребни 5-те най-консумирани червени плода и за какво са толкоз потребни
Червените плодове са едни от най-любимите на всички. Те са дребни, сочни, лесни за изразходване и доста много вкусни. Можете да ги ядете...

Консумацията на сушени червени боровинки в естествен вид, т.е. без захар и подсладители, може да ни помогне и за укрепването на зъбите и венците, както и при неприятен мирис. Освен това плодът е извънредно потребен и за бъбреците. Като антиоксиданти, алените боровинки са богати на лимонена киселина и в резултат на това, приемът им защищава от формиране на камъни в бъбреците.

Други потребни свойства на боровинките са, че с помощта на витамините А и С в тях, оказват помощ за укрепването на косата и кожата ни. Като стана въпрос за кожата, сушеният плод съдържа аминокиселини и хидроксиполин, образуващи колаген, а всички знаем какъв брой е значим колагенът за нашата здрава и изпъната кожа. Още един бонус към това е и хидратацията ѝ.

Зрението е още едно допълнение към листата с изгоди от потреблението на боровинки, те влияят доста добре на очите и усъвършенстват зрението.

Съветваме ви преди да хапнете каквито и да е сушени плодове да ги измиете хубаво, с цел да не попаднат в организма ви останали химични субстанции от преработката им. При съхранението им използвайте кутия или платнена торбичка, а не найлонови пликове

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР