Суровият петрол се насочва към седмична загуба от около 10%

...
Суровият петрол се насочва към седмична загуба от около 10%
Коментари Харесай

Суровият петрол се насочва към седмична загуба от около 10%

Суровият нефт се насочва към седмична загуба от към 10% след неустойчив интервал на търговия, защото опасенията по отношение на икономическите вероятности засенчиха облекчаването на строгите ограничавания за битка с ковид в Китай и спирането на нефтените доставки от Съединени американски щати, предава Bloomberg.

Въпреки че фючърсите на West Texas Intermediate се покачиха и в петък се търгуваха на цена от близо 72 $ за барел, американският бенчмарк дружно със суровия нефт вид Брент в последно време изтриха целия си растеж през тази година. Петролният пазар се сблъсква и с трайна липса на ликвидност, заради което цените са склонни към огромни съмнения.

Спирането на петролопровода Keystone след разлив наруши потока от недопечен нефт в Съединени американски щати, само че търговците залагат, че най-малко един сегмент от тръбопровода скоро ще проработи още веднъж. Първоначално цените се покачиха след новината, след което ти обърнаха посоката си и затвориха с намаляване в четвъртък, с което означиха пети следващ ден на спад.

" Петролът беше понесен надолу от по-широките опасения за криза, които съпътстват стягането на паричната политика в международен мащаб ", сподели Вишну Варатан, началник на отдела за стопанска система и тактика в Азия в Mizuho Bank Ltd. " А поради забавянето на паричната политика, допустимо е международната стопанска система занапред да бъде залята от " вълната на стягането ".

Суровият нефт е на път да означи първия си следващ тримесечен спад от средата на 2019 година насам поради влошените стопански вероятности, защото централните банки стягат паричната политика, макар че министърът на финансите Джанет Йелън към момента чака, че Съединени американски щати ще избегнат криза. Трейдърите правят оценка и последствията от ограничението на цените на съветския нефт, което докара до запушване на танкери в турски води заради разногласия във връзка с застраховката.

Според министъра на енергетиката на Оман измежду стопанските системи, зависещи от петрола, има необятно публикувано безпокойствие от ограничаването, наложено от страните от Групата на седемте, като той се базира на опасения, че то може да обхване и други страни. Все отново към този момент Русия счита, че ограничаването на цените има стеснен резултат върху производството на недопечен нефт.

Пазарът продължава да алармира за задоволително краткосрочно предложение, като цените за най-скорошните доставки са по-високи от тези за по-дългосрочните.

" Според нас отстъплението на петролния пазар е по-скоро функционалност на продажбите на хартиените пазари в джобове с ниска ликвидност, в сравнение с симптом за усложнен физически пазар ", се споделя в записка на RBC Capital Markets LLC. " Физическите количества не демонстрират признаци на ликвидация “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР