Суровините за производство на батерии поевтиняха значително. Причините за това

...
Суровините за производство на батерии поевтиняха значително. Причините за това
Коментари Харесай

Предлагането надвиши търсенето: суровините за производство на батерии поевтиняха драстично

Суровините за произвеждане на акумулатори поевтиняха доста. Причините за това са няколко, като главната е поевтиняването на лития, написа Bloomberg. За съпоставяне, предходната година металите за акумулатори като литий, никел и кобалт станаха още по-скъпи, а производителите на коли бяха много обезпокоени и поради дълготрайния дефицит.

Пазарът обаче изцяло се прекатурна. Цената на лития е паднала с съвсем 70%, а никелът е поевтинял с към 40%. Кобалтът също е поевтинял.
 Жители на Унгария се опасяват от промишлеността с акумулатори и явно има за какво
Жители на Унгария се опасяват от промишлеността с акумулатори и явно има за какво

Ще се трансформира ли страната в сметището за акумулатори на Европа?

Спадовете на цените са частично породени от забавянето на растежа на продажбите на електрически коли и увеличението на доставките от Китай, Индонезия и Демократична Република Конго.

" В момента сигурно има задоволително предложение на всички тези първични материали ", разяснява стоковият анализатор Колин Хамилтън от BMO Capital Markets.

Мащабното разширение на китайския индустриален потенциал, подкрепено от държавна поддръжка, също подсигурява, че предлагането на акумулатори надвишава търсенето.
 Снимка 613767
Източник:

Спад на търсенето на електрически автомобили

Миналата седмица  немският авто колос Volkswagen разгласи, че отсрочва вземането на решение за установяване на съответна локация за градеж на четвърта фабрика за акумулатори в Европа. Причината за това решение е, че търсенето на електрически автомобили на Стария континент изостава. Това съобщи ръководителят на компанията Оливер Блуме, представен от Reuters.

От Volkswagen разглеждаха няколко местоположения за построяването на гигафабрика в Европа, откакто отсрочи избора на терен с една година. В листата с страни се открояваха Чехия, Унгария, Полша и Словакия.

Както Money.bg писа, предишният месец от Volkswagen Group оповестиха, че " притеснително " за тях, поръчките за електрически коли в Европа са намалели до 150 000. Това е с 50% по-малко от миналогодишните, възлизащи на 300 000.

На този декор представители на управляващите в Чехия оповестиха, че ще стартират да оферират препоръчаното от тях място за фабрика на Volkswagen на други евентуални вложители, защото не могат да си разрешат да чакат повече.

От Volkswagen обявиха, че остават ангажирани с електрическата подвижност в Skoda Auto, най-големият експортьор на Чехия и стопански водач, и извършва стратегия за стартиране на нови електрически модели през идващите години.

Европа е мястото за 64% от доставките на електрически автомобили на Volkswagen през тази година. Китай пък е най-големият пазар на автомобилния производител във връзка с облаги. Там са продадени 117 100 модела (+4%). Доставките на електрически автомобили в Съединени американски щати са нарастнали със 74% до 50 300, написа профилираното издание Electrek.
 Търсенето на електрически автомобили в Европа понижа: VW се отхвърля от построяването на гигафабрика
Търсенето на електрически автомобили в Европа понижа: VW се отхвърля от построяването на гигафабрика

Имаше възможност огромният цех да бъде построен в Чехия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР