Суперзвездите на българския театър и кино Стефан Данаилов и Аня

...
Суперзвездите на българския театър и кино Стефан Данаилов и Аня
Коментари Харесай

Стефан Данаилов се завръща на сцената: Влюбен е в Аня Пенчева

Суперзвездите на българския спектакъл и кино Стефан Данаилов и Аня Пенчева ще бъдат най-горещият дует на сцената на Народния напролет в премиерната комедия за нещата от живота, озаглавена „ Актрисата ”.

В понеделник аристократичният дом на Ламбо в центъра на София се трансформира в спонтанна репетиционна зала, оповестява вестник „ Ретро “. В уютния вестибюл на огромния артист се състоя четенето на пиесата, с която Данаилов триумфално ще се завърне на сцената. С дългогодишната му колежка и близка другарка Аня Пенчева те се срещнаха за последно в паметното зрелище „ Жените на Джейк ”, което се игра юбилейно и за 60-ия рожден ден на всенародния любим.

„ Поканих публицисти, тъй като нямам спомен да сме правили обществен прочит на пиеса. Мисля, че е забавно да се следи процесът на основаване на една творба, освен крайния резултат. Репетиционният развой ще протича основно в моето „ студио ” вкъщи, тук работя, тук давам и интервютата си “, съобщи Данаилов.

По случай старта на подготовките бе поднесен изтънчен мини коктейл и всички си пожелаха триумф с чаша розе – главното пиво в този дом по думите на домакина.
„ Някои ме изкараха надали не недъгав, само че ментално съм бил добре “, смее се Ламбо. „ И като открих, че съм ментално добре, взех решение да направя тази пиеса. Попадна ми с помощта на колежката Аня Пенчева и се оказа, че имало роля за мен – на стар пиргишин, ухажор. С наслаждение одобрих. С колежката Аня е доста занимателно, тя е щурава артистка, подготвена на всичко. Само не знам по какъв начин ще я направя по-стара за пиесата. Днес ми подвигна вманиачен скандал – ти вманиачен ли си, няма да стане, ми сподели. А аз крещя, я да забележим дали ще стане. Остаряването е красиво, вижте аз по какъв начин красиво одъртявам “, пошегува се Ламбо.

„ Ще се забележим на 2 май, когато би трябвало да излезем да се поклоним пред публиката на премиерата в Народния спектакъл, единствено не знам дали ще мога да вървя, или ще бъда на стол на сцената, защото не мога дълго да заставам прав “, призна артистът, който е с нежно здраве.

Данаилов е постановчик на „ Актрисата ”, а режисьор е неговата племенница Росица Обрешкова. Участват още Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Иван Панев, Павел Иванов, а авторската музика ще е на Иван Лечев.

„ Работата със Стефан е вълнуваща, тъй като е среща на двама остарели другари – сподели Аня Пенчева. – Кариерата си е кариера, само че когато в работата има комизъм и почитание, подготовките се трансформират в нещо, което никой учебник не може да опише. В нашата специалност не всеки път режисьорското систематизиране ти разрешава да играеш с другари.

В последните години в това отношение съм огромна късметлийка ”, призна Аня, която не крие вълнението си от идното зрелище, към този момент авансово оповестено в арт гилдията като театралното събитие на годината.

Тя посочи, че пиесата „ Актрисата ” й е била подарена преди две години от режисьора Бойко Илиев.

„ Беше я намерил особено за мен. След диалог с шефа на Народния спектакъл Мариус Донкин Бойко с джентълменски жест я отстъпи на Стефан Данаилов. На Стефан му се четат стотици пиеси и той мъчно харесва нещо. Миналото лято на фестивала в Царево аз му дадох да прочете „ Актрисата ”. И той сподели: Е, това нещо ми се работи. Тогава Бойко Илиев се съгласи да я преотстъпи. Което е заплашителен жест – Бойко две години ме чака да я създадем. Такова благородство в нашите среди не е постоянно срещано ”, разяснява Аня.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР