Суперзвездата на Пари Сен Жермен и Аржентина - Лионел Меси

...
Суперзвездата на Пари Сен Жермен и Аржентина - Лионел Меси
Коментари Харесай

Меси xвърли голяма, но очаквана от всички бомба

Суперзвездата на Пари Сен Жермен и Аржентина - Лионел Меси даде любопитно изявление, в което разкри, че идното Световно състезание ще бъде последния огромен конгрес, на който ще взе участие, а също по този начин разяснява и опцията след края на кариерата си да стане треньор.

„ Когато се откажа, желая да бъда запомнен не като добър футболист, а като добър човек. Никога не мисля за това, което към този момент съм постигнал, а за това което ми следва. Не считам да ставам треньор, само че Зинедин Зидан говореше по същия метод, а след това освен стана треньор, само че и завоюва три пъти Шампионската лига “, сподели Меси в изявление за аржентинската секция на „ ESPN “.

Lionel Messi: " My intention is that when I retire, I will be remembered for being a good person, not as a good player. "
— Barça Universal (@BarcaUniversal)
„ Харесва ми спортният мениджмънт, построяването на тима, както и това да оказвам помощ на треньора. Но още не съм решил сигурно с какво желая да се занимавам “, добави 35-годишният нападател.

Меси призна, че Мондиалът в Катар ще е финален за него и се върна към досегашните си 3 участия на международни финали. Нападателят на Пари Сен Жермен е играл на четири международни шампионати в блестящата си кариера, като е отбелязал шест гола и е направил пет асистенции в 19 участия в шампионата.

„ Със сигурност това е последното ми Световно състезание. Броя дните до Световното състезание. Има терзание и нерви по едно и също време. Преди шампионата през 2010-а година получих травма в Барселона. Заминах за Световното без да съм играл в продължение на няколко месеца. Имахме отличен тим, само че Германия ни спря. През 2014-а година съставът ни беше необикновено мощен. Критикуваха ни доста след Копа Америка, само че на самото Световно от мач на мач играехме все по-добре и заслужавахме да спечелим финала. На Мондиал 2018 започнахме зле, имахме компликации с класирането за директните елиминации. Това беше интервал на доста промени в тима. Отпаднахме рано, само че съгласно мен, в случай че бяхме спечелили първия мач, всичко щеше да е друго “, продължи Меси.

Lionel Messi if it's his last World Cup. Credit to for the subtitles.
— Roy Nemer (@RoyNemer)
Аржентинецът сподели още, че се усеща във форма и е подготвен за Катар.

„ Чувствам се добре, физически съумях да направя доста добра предсезонна подготовка тази година за разлика от миналата година. Беше значимо да стартира по друг метод с положителен нрав и доста възторг “, разкри Меси.

Аржентина ще стартира на Мондиал в Катар с  мач против Саудитска Арабия на 22 ноември и седемкратният притежател на „ Златната топка “ има вяра, че „ гаучосите “ може да се смятат за един от фаворите за спечелването на най-престижната футболна премия.

„ Не знам дали сме огромни любимци. Но аз имам вяра, че Аржентина е претендент поради историята си, което значи още повече в този момент поради метода, по който стигнахме до тук. Но на Световно състезание всичко може да се случи, всички мачове са доста сложни. Не постоянно любимците печелят “, съобщи Меси.

Аржентинецът сега е във втората година от своя двугодишен контракт с ПСЖ. Досега този сезон той означи седем гола в 12 мача във всички шампионати.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР