Суперзвездата на МЛБ Джанкарло Стантън реши да се спаси от

...
Суперзвездата на МЛБ Джанкарло Стантън реши да се спаси от
Коментари Харесай

CSI Маями: Стантън се спаси в Бронкс

Суперзвездата на МЛБ Джанкарло Стантън реши да се избави от съвсем незаконното отношение на новите притежатели на Маями Марлинс. Притежателят на най-скъпия контракт в историята на бейзбола и на спорта изобщо избра да продължи кариерата си в най-титулувания клуб – Ню Йорк Янкис. Сделката сред " марлините " и " янките " бе финализирана през уикенда и късно нощес настоящият MVP в Националната лига театралничи с раирана фланелка с №27 на гърба в Лейк Буена Виста, Флорида, където тече зимната среща на тимовете.

От Маями имаха предварителни съглашения за трансфер на Стантън в Сейнт Луис Кардиналс или Сан Франциско Джайънтс, само че самият той се възползва от възпиращата уговорка в контракта си и блокира тези покупко-продажби. Според сътрудника му Джоел Уулф управлението на Марлинс, отпред с някогашния капитан на Янкис Дерек Джитър, е заплашило играча, че ще го задържи до края на 325-милионния му договор (2015-2027, с алтернатива за анулиране след 2020 г.) и той ще би трябвало да изтърпи целия развой по реорганизация на отбора и разтоварване на бюджета. Тоест, че ще продължи да играе за губещ тим още дълго време.



" Сигурно са считали, че като кажат това, аз незабавно ще скоча, в случай че считам, че това не е вярната обстановка за мен. Няма значение какъв брой е динамичен един развой, не може да ме карат да върша нещо принудително, без значение от всичко. Но това ми бе казано и несъмнено беше мисъл, с която трябваше да се оправям. Когато подписах в Маями, желаех нещата да проработят и смятах, че вероятността там е добра. Но от време на време нещата се трансформират и би трябвало да си намериш нов дом. Горе-долу това се случи и ето по какъв начин стигнах дотук ", показа Стантън в първата си изява като състезател на 27-кратните първенци.

Като част от договорката от Ню Йорк в Маями ще бъдат изпратени вторият бейзмен Старлин Кастро и двама гении от Майнър лийг. Марлинс пък се задължава да поеме $30 млн. от заплатата на Стантън, в случай че той не приключи контракта си след 2020 година Към момента 28-годишният аутфилдер има да получава още $295 млн., от които наложителни за " янките " са $25 млн. през 2018-а и по $26 млн. през 2019-а и 2020-а. След това играчът има право да стане свободен сътрудник и да търси нов контракт или да заработва по $29 млн. през 2021-ва, 2022-ра и 2026-а, по $32 млн. от 2023 до 2025 година и $25 млн. през 2027 година В договора му има записана и клубна алтернатива за $25 млн. през 2028 година с наказателна клауза за несъблюдение в размер на $10 млн.



В Бронкс Стантън се събира с другото хоумрън чудовище в МЛБ – Аарън Джъдж. Двамата играят на една и съща позиция в отбрана – в десния аутфилд, само че новото попълнение към този момент разгласи, че това не го тревожи ни минимум.

" Няма никакво значение къде ще играя – съобщи Джанкарло. – Готов съм да играя където е належащо, с цел да пасна в тима. Дали ще се въртим с Аарън в аутфилда или като DH, ще забележим. Не сме говорили още съответно за това, само че задачата на всички е да намерим точния метод да бъдем най-хубавите. Напрежението в Ню Йорк не ме тормози. Това е, което постоянно съм желал. Това е, за което съм мечтал. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР