Суперзвездата на Далас Маверикс Лука Дончич ще има правото да

...
Суперзвездата на Далас Маверикс Лука Дончич ще има правото да
Коментари Харесай

346 милиона за Лука Дончич през следващото лято

Суперзвездата на Далас Маверикс Лука Дончич ще има правото да подпише нов, рекорден за НБА, контракт на обща стойност $346 милиона от идващото лято. Словенецът към този момент покри нужния аршин от 65 изиграни мача през актуалната акция и към този момент може да бъде определен в Идеалния тим на сезона, а в случай че това се случи, то гардът ще има опцията да се трансформира в най-скъпоплатения баскетболист в НБА от началото на сезон 2025/26, предава Спортал. 

Супермаксималният контракт на Дончич може да влезе в действие едвам от идната година, защото съгласно разпоредбите баскетболистът би трябвало да има насъбрани седем години в лигата. В момента водачът на Далас се намира в шестата си година и по тази причина Далас няма да може да му предложи новия договор до края на шестия му сезон измежду най-хубавите.

На всички експерти пък им е ясно, че Дончич ще бъде определен в Идеалния тим на НБА. Той записва най-силния сезон в кариерата си със междинни индикатори от 34.0 точки, 9.1 битки и 9.8 асистенции, като води Маверикс към непосредствено присъединяване в плейофите. Тексасци заемат петото място в класирането на Западната конференция с баланс от 45-29.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР