Суперзвездата на Барселона Лионел Меси ще получи важен съмишленик в

...
Суперзвездата на Барселона Лионел Меси ще получи важен съмишленик в
Коментари Харесай

ФИФА няма да прави спънки при свободен трансфер на Меси

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси ще получи значим съидейник в желанието си да напусне клуба като свободен сътрудник. Според AS и Sport ФИФА по никакъв метод няма да попречва трансфер на аржентинеца, в случай че той употребява клаузата в контракта си, която му дава право да напусне “Камп Ноу” след края на сезона.

Както е известно, клубното управление упорства, че тази уговорка е изтекла още през юни, до момента в който Меси е безапелационен, че нейният период би трябвало да бъде продължен поради по-късния свършек на акцията, който беше едвам преди месец. Така може да се стигне до съд сред двете страни, който да дефинира дали футболистът има право да се възползва от тази уговорка.

Si llega una oferta, la FIFA tramitará el fichaje del argentino por otro club porque prima el derecho a jugar del futbolista por encima de una disputa legal por la cláusula que no es de su competencia

— Diario AS (@diarioas) От ФИФА обаче няма да се намесят в този спор, който може да бъде позволен само от испански съд. От международната централа постоянно дават преимущество на правото на футболиста да играе, за сметка на правосъдните каузи, които могат да се проточат във времето. Затова международната централа ще даде позволение на Меси при негов трансфер като свободен сътрудник в негов клуб. От УЕФА също няма да пречат, стига да не бъде погазен нейният Финансов феърплей. Колаж: " Марка "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР