Суперзвездата и капитан на Аржентина Лионел Меси призна, че ако

...
Суперзвездата и капитан на Аржентина Лионел Меси призна, че ако
Коментари Харесай

Меси: Приключвах с националния, ако не бяхме станали световни

Суперзвездата и капитан на Аржентина Лионел Меси призна, че в случай че не беше спечелил международната купа в Мондиал 2022, той към този момент щеше да се е отказал от националния тим.

Вместо това навършващият след седмица 36 години нападател продължава да играе за албиселесте.

“Не съм плакал за националния тим, само че да, доста съм страдал и съм имал много тежки моменти. Винаги съм имал предпочитание да реализира нещо с националния тим и бях уверен, че това щеше да стане. Ако не бях съумял, то най-малко да се бях опитал.

— Ataque Futbolero (@AtaqueFutbolero)

Няма по какъв начин да съм спечелил всичко на клубно и самостоятелно равнище, а да не бях направил същото и с националния отбор. Тогава щях да изпитвам чувство, че ми липсва нещо.

Насладих се доста на целия Мондиал, тъй като знаех, че той можеше да ми бъде последният. Честно казано, мисля, че в случай че не бяхме станали международни първенец, повече нямаше да бъда в националния тим. Сега обаче, откакто съм международен първенец, не мога да напусна националния отбор. Трябва да се любувам на всичко това.

Не единствено, че се любувах по време на Световното състезание, само че и изпитвах голямо успокоение със състава, с който разполагахме ”, показа Меси пред TV Pública.

Той също по този начин приказва за изненадващия си избор да премине в Интер Маями, както и за това по какъв начин би желал да бъде запомнен след 30 години.

“Въпреки че първоначално концепцията беше друга, със фамилията ми сме щастливи с взетото решение и се приготвяме за това. Имаме предпочитание да посрещнем новото предизвикателство и тази поредна смяна. Това е значима стъпка, само че в същото време осъзнаваме какво значи тя, тъй че сме щастливи. Каквото и да става по пътя, постоянно би трябвало да се опитваш и нека това да остане повече като обръщение в сравнение с спомен за новото потомство, което постоянно ме е следило, грижело се е за мен и ме е защитавало.

Надявам се да бъда запомнен повече като един елементарен човек, а не просто като състезател. Нека най-много ме запомнят като един добър човек ”, добави аржентинецът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР