Суперзведата на Неймар празнува 30-годишния си рожден ден на 5-и

...
Суперзведата на Неймар празнува 30-годишния си рожден ден на 5-и
Коментари Харесай

Неймар на 30: Как бива сравняван с Лео Меси и Кристиано Роналдо?

Суперзведата на Неймар чества 30-годишния си рожден ден на 5-и февруари, което дава страхотна опция да се върнем обратно в кариерата на бразилския нападател дотук.
Сякаш напълно неотдавна Ней оформи прехвърлянето си от Сантос в Барселона на 21-годишна възраст преди да стане най-скъпият състезател в света четири години по-късно. №10 ще отпразнува 30-ия си рожден ден в здравната стая, откакто продължава да се възвръща от травма на глезена, която го извади от футболните терени през последните няколко месеца, само че националът на Селесао продължава да има претенциите да бъде измежду най-хубавите играчи в света.
Неймар постоянно приковава погледите, когато е на терена – със своята техника, импровизация, даже със своята превзетост. Самият футболист надалеч не е завършил с фантазията на полето, само че по какъв начин може да се съпостави с евентуално най-великите играчи, стъпвали в миналото на терена – Кристиано Роналдо и Лионел Меси?
В този материал ще прегледа статистиката на Кристиано Роналдо и Лионел Меси, а първият по съвпадане чества в същия ден 37-ия си рожден ден.
ГОЛОВЕ
Известен голмайстор още от първите си дни със Сантос в Бразилия, Неймар навърши 30-годишна възраст с впечатляващия брой от 265 гола в публични клубни мачове. 105 за Барселона, 90 за ПСЖ и 70 за родния му Сантос. Ней към този момент има 116 мача и за националния тим на страната си, като през това време натрупа 70 гола с цветовете на петкратния международен първенец. Междувременно Меси към този момент имаше зашеметяващите 518 гола за клубовете си, когато навърши 30, а 507 от тях бяха маркирани за първия тим на Барселона, а другите с втория и третия тим на „ лос кулес “.
Въпреки това, седемкратният притежател на Златната топка изостава на национално равнище по голове, защото може да се похвали с 58 попадения за Аржентина до 30-ата си годишнина, като му трябваха 118 мача, с цел да доближи тази граница.

Що се отнася до Роналдо, португалската суперзвезда е на второ място в тази категория, достигайки 30-ия си рожден ден с 413 гола на клубно равнище, а 118 от тях бяха за Манчестър Юнайтед и 289 гола в 277 мача помогнаха на Реал Мадрид да продължи да написа своята „ златна “ футболна история.
Бившият състезател на Ювентус обаче би трябвало да се преклони пред Неймар и Меси за головете им на национално равнище, като португалецът има 52 гола за родината си до 30-ия си рожден ден, само че петкратният притежател на Златната топка и Меси са „ едни гърди “ пред Неймар, когато става дума за изумени порти на противника.
ТРОФЕИ
Неймар не стопира да колекционира титли в своята футболна кариера от първия му успех през 2010-а в Копа до Бразил, след което последва триумф за Рекопа Судамерикана и Копа Либертадорес преди да се реалокира на Стария континент.
Бразилецът завоюва два пъти Ла Лига, три Купи на Краля, една Шампионска лига, една Суперкупа на Испания, една Суперкупа на УЕФА, както и Световното клубно състезание в Барселона. След това той добави в своята сбирка три трофеи с ПСЖ в Лига 1, Купа на Франция, Суперкупа на Франция, както и две Купи на Лигата за спомагателен авторитет.
След като завоюва Купата на конфедерациите с Бразилия през 2013-а година, Неймар „ чукна “ 30 с 24 огромни оценки до своето име, само че Меси към този момент имаше 30 купи на 30 години. Аржентинската звезда на ПСЖ трябваше да чака до 2021-а година, с цел да завоюва първото си отличие със страната си, само че той към този момент имаше осем трофеи в Ла Лига, седем Суперкупи на Испания, пет Купи на Краля, четири пъти Шампионска лига, три Суперкупи на УЕФА и три Световни клубни шампионати.
Роналдо би трябвало да одобри третото място в тази ранглиста, откакто имаше 18 огромни трофея в кариерата си до 30 години, откакто първият бе Суперкупата на Португалия със Спортинг Лисабон през 2002-а година. Той завоюва 10 купи при първия му престой в Ман Юнайтед – в това число ШЛ, три пъти Висшата лига преди да премине в Реал Мадрид, който води гневна борба в идващите години с огромния си зложелател по всички фронтове за всички оценки.

ИНДИВИДУАЛНИ ОТЛИЧИЯ
Желаната Златна топка към момента убягва на Неймар, за който най-хубавото му показване бе гласуването през 2015 и 2017, когато бе трети зад Роналдо и Меси. До този миг те двамата се бяха утвърдили като единствените футболисти, които са реалистични кандидати за наградата всяка една година.
Индивидуалните награди за Неймар включват „ Пушкаш “ за 2011-а година за неговия необикновен гол против Фламенго. Меси не е получавал тази премия, до момента в който Роналдо я печели две години преди Неймар.
В допълнение звездата на ПСЖ е бил избиран в идеалните тимове на FIFA FIFPro World11 и тима на годината на УЕФА на два пъти, а три пъти и в този на Шампионска лига. През 2014/15 даже той споделя Златната обувка в шампионата с Роналдо и Меси.
Индивидуалните оценки за бразилеца обаче надалеч не кореспондират на броя, която двамата му съперници имат в своите кариери. До 30-годишнината си Меси към този момент имаше пет Златни топки, а по-късно завоюва още две. Къде полемично, къде не...
Ла Пулга също завоюва три пъти премията за най-хубав игра в Европа, както и Златната топка за Мондиал 2014. Шест пъти беше най-хубавият за годината в Ла Лига и има безчет участия в другите тимове на годината.

Личният искра на Роналдо също бе необикновено добре документиран към този стадий от живота му. Португалската звезда бе спечелил третата си Златна топка на 29-годишна възраст за подвизите му през 2014-а, като получи и статуетката за Най-добър състезател в Европа същата година.
Роналдо шест пъти е бил състезател на годината в Португалия, а Неймар ще би трябвало да навакса съществено, в случай че желае да се приближи до двамата с Меси през идващите години.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР