Супермодерна патологична лаборатория на европейско ниво ще има Комплексният онкологичен

...
Супермодерна патологична лаборатория на европейско ниво ще има Комплексният онкологичен
Коментари Харесай

Онкото в Пловдив прави супермодерна лаборатория

Супермодерна патологична лаборатория на европейско равнище ще има Комплексният онкологичен център в Пловдив. За задачата ще се работи в две направления. Едната е дооборудване, което да редуцира оптимално периодите за приемане на резултата, значим за вярното слагане на диагнозата. „ Има лечебни заведения, в които се чака по 10-14 дни, а няма нищо по-страшно за пациентите от неведението. Ние считаме да съкратим периода до 3 дни за всеобщите тумори”, разяснява началникът на отделението по клинична патология доктор Свитлана Бачурска. Следващата посока е оптимизация на работата на лаборантите.

Апаратурата ще дава отговор в цялостен размер на стандартите за специалността в Европа. Новоизбраният медицински шеф доктор Парашкев Цветков към този момент е дал „ зелена светлина” за съоръжение с уред за автоматизирани имунохистохимични и молекулярни проучвания. Те се смятат за най-прецизните в диагностично отношение, защото демонстрират типа на тумора и до каква степен е сензитивен на лечението. По този метод хирурзите ще получават най-бързо и качествено завършена диагноза – от една страна, а от друга – онколозите ще имат опция за персонализиране на лекуването на съответния пациент. Това е идната стъпка в модернизирането на патологичната лаборатория, с която тя ще отговори на актуалните условия на онкологията.

КОЦ - Пловдив е единствената болница в Пловдив с два гефрирни апарата за експресни проучвания по време на интервенция. Това дава опция резултатите на патолозите да излизат по допустимо най-бързия метод, макар огромния размер работа. В отделението работят двама лекари, трима биолози, шест лаборанти. Д-р Бачурска е специализирала в института Джон Хопкинс, а доктор Десислава Ташкова – в Кливланд клиник. Получените познания в реномираните лечебни заведения дават гаранция, че могат да извършват международните условия на специалността.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР