Суперкомпютърнотмоделиране, проведено от изследователи от Университета в Бристол, прогнозира потенциалното

...
Суперкомпютърнотмоделиране, проведено от изследователи от Университета в Бристол, прогнозира потенциалното
Коментари Харесай

Учени моделираха бъдещето на Земята, в което всички бозайници ще изчезнат заради климата

Суперкомпютърнотмоделиране, извършено от откриватели от Университета в Бристол, предвижда евентуалното изгубване на всички бозайници заради климатичните промени, оповестява Хайтек.

Експертите проучват вероятните промени в климата и на континентите в бъдеще, когато след 250 милиона години всички те ще се слеят в един суперконтинент, наименуван Пангея Ултима.

Резултатите от изследването демонстрират, че температурата на Земята ще се увеличи заради увеличението на яркостта на Слънцето и нарасналата вулканична интензивност.

Такива промени ще доведат до основаването на рисково парещ и мокър климат, в който по-голямата част от сушата ще стане необитаема за бозайниците.

Живите същества, в това число хората, са се приспособили към студените условия посредством разнообразни акомодации, като четина и хибернация (зимен сън). Способността им да устоят на високи температури обаче е лимитирана.

Изследователите акцентират, че при такива условия бозайниците могат изцяло да изчезнат, което ще направи планетата непригодна за човешки живот.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР