Супергероите невинаги са възрастни хора в ярки костюми. Понякога те

...
Супергероите невинаги са възрастни хора в ярки костюми. Понякога те
Коментари Харесай

Синът на змей се бори със злото на Долната земя в „Кало Змея 2. Чудовища като мен” от Милен Хальов (предложение за четене)

Супергероите не всеки път са възрастни хора в ярки костюми. Понякога те са напълно елементарни деца, които обаче крият в себе си неподозирана мощ.

През 2019 година нов воин прелетя над родните покриви. „ Кало Змея ” – момчето, наследник на същински дракон – съумя да завоюва сърцата на хиляди читатели, само че в това време загуби и доста по пътя си към спасяването на дребното градче Румица.

„ Кало Змея 2. Чудовища като мен ” е дълго чаканото продължение на дебютния разказ от Милен Хальов, в който се преплитат претекстове от българския фолклор, фентъзи детайли и забележителното умеене да разкажеш една комплицирана история на езика на децата.

Миналa e година и половина от деня, в който Кало пощади най-големия си зложелател и позволи да загуби красивата златна ябълка. Време, което тече постепенно и безмилостно, и няма магия, която да утеши болката в сърцето му. И в което момчето би трябвало да се изправи пред следствията от дейностите си.

Кало се пробва да скрие същинската си същина и от самия себе си, само че нова опасност надвисва над град Румица и синът на змея Вихрен би трябвало да се притече на помощ. Незнайна мощ отвлича бебета и единствено един същински дракон би могъл да се изправи пред невидимите чудовища, които протягат ръка на почтените.

Търсенето ще води Кало на Долната земя. Там, където живее народът на златните ябълки, където се намира Космическото дърво и където в адските глъбини се крият Вечните. Но той няма да е самичък, тъй като неговите правилни другари ще го последват в това страховито премеждие. А заплахите дебнат от всеки ъгъл.

Дошло е времето младият дракон да научи истината за своя генезис и да избере своя път… Дори и това да значи да се изправи против самия себе си.

За създателя

Милен Хальов е роден в Русе през 1988 година. Като дете той е доста посърнал и огромна част от детството му минава в болнични стаи и в очакване пред лекарски кабинети. За да се избави от скуката, Милен измисля истории и ги рисува.

Учи в Национално учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов ” – Русе, където печели награди в региона на графиката и живописта.

Любовта към писането и рисуването го подтикват да продължи образованието си в НАТФИЗ, компетентност

Анимационна постановка. Дипломният му филм „ Трафик ” взе участие на голям брой фестивали у нас и в чужбина.

Преподава анимационно кино в частен софийски лицей, а малко по-късно му оферират и работа като преподавател по изобразяване в 127 СУ „ Иван Н. Денкоглу ”. Успоредно с двете образователни заведения Милен приключва педагогика и се занимава с реклама.

През 2016 година стартира да преподава в частно учебно заведение. Прави занимателни видеа, с които преподава образователния материал, тъй като към момента обича и умее да споделя истории.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР