Супер колайдерът на частици на Пекин може да разкъса материята

...
Супер колайдерът на частици на Пекин може да разкъса материята
Коментари Харесай

Шокиращо! Колайдерът на Китай може да "разкъса дупка във вселената"

Супер колайдерът на частици на Пекин може да раздра материята на нашата галактика. Това се споделя в шокиращи изказвания. те излязоха на бял свят, до момента в който Китай възнамерява да построи ускорител на частици, който е седем пъти по-силен от този в Швейцария, написа в. " Дайли остарял ".

Дължината му ще е над 50 километра. Тоест, той ще е два пъти по-дълъг от този в Европа. Налице са обаче сериозни страхове във връзка с плановете за строителството на толкова голям колайдер.
Астрофизикът Мартин Рийс, говорейки пред " Дейли Галакси ", каза, е " има шанс този колайдер да доведе до " катастрофа, която да погълне самото пространство " ".

Уанг Ифанг, директор на Института за извънредна физика, на свой ред потвърди мощността на колайдера. " Колайдерът в ЦЕРН е достигнал лимита си. Изглежда, че вече не е възможно енергията да се ускори драматично в сегашната инсталация. Ние сме избрали различно техническо решение от това в ЦЕРН. В ЦЕРН сблъскват един в друг протони, като се генерират частицата Хигс бозон, но заедно с много други частици ", каза още той.

Ифанг каза още, че китайският колайдер ще бъде построен близо до началото на Великата китайска стена. " Ние ще създадем чиста среда, в която да се произвеждат само Хигс бозони. Това ще е машина за целия свят и от целия свят: няма да е само на Китай ", каза още той.
Работата по колайдера ще започне преди началото на 2021 година. Планира се той да е завършен до 2055 година.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР