Сун призова ядрените държави да изпълняват своите специални и най-важни

...
Сун призова ядрените държави да изпълняват своите специални и най-важни
Коментари Харесай

Китай призова страните с най-големи ядрени арсенали да подготвят договор за неупотребата им

Сун прикани нуклеарните страни да извършват своите " специфични и най-важни отговорности " във връзка с нуклеарното разоръжаване съгласно решенията на Конференцията на Организация на обединените нации по разоръжаването, която се пробва да предотврати експлоадирането на нуклеарна война, се споделя в изказване на китайското дипломатическо ведомство, публикувано от Синхуа.

По време на седмичната среща на форума в Женева в понеделник Сун съобщи, че органът би трябвало да начертае пътна карта или график за основаването на интернационален юридически инструмент, който да пази страните без нуклеарно оръжие.

" Държавите, притежаващи нуклеарно оръжие, би трябвало да договарят и да сключат контракт за неупотреба на нуклеарни оръжия една против друга или да създадат политическо изказване в това отношение ", сподели Сун.

Понастоящем Китай и Индия са единствените две нуклеарни сили, които публично поддържат политика на отвод от първа приложимост, a Русия и Съединени американски щати разполагат с най-големите нуклеарни арсенали в света, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР