Сумите, раздадени за медиен комфорт през 2018 г., са на

...
Сумите, раздадени за медиен комфорт през 2018 г., са на
Коментари Харесай

Половин милион за медиен комфорт пръснал Атанас Камбитов за 9 месеца

„ Сумите, раздадени за медиен комфорт през 2018 година, са на стойност 210 000 лв.. Само за деветте месеца на актуалната година сумата, дадена за медии, е 260 000 лв.. Нямам желание да влагам такива пари за медиен комфорт. Който желае да написа нещо, да го написа, който желае да търси истини, да го прави, вие сте публицисти, имате картбланш да работите. Ако усетите, че сме стъпили изкривено, разследвате и публикувате “.
Това съобщи новоизбраният кмет на Благоевград инж. Румен Томов

Кметът разгласи, че стопира всички контракти на община Благоевград с медии, и добави, че разноските в отдел „ Култура “ също били огромни. Той даде образец с новогодишния прием на общинарите за 2018 година, който е коствал 45 хиляди лева, елхата и украсата на града за Коледа са добавили още 56 хиляди лева към сметката. Тази година Томов ще даде за празнична декорация 13 хиляди лева, а парите, планувани за заря, ще се дарят на дете с увреждания след гласоподаване от Общинския съвет.

Няколко фестивала са имали очакван един бюджет, а са „ глътнали “ различен, стана ясно от думите на кмета. Най-фрапиращи са данните с „ Франкофоли “ – по проект е трябвало да се похарчат 550 хиляди лева, само че сумата е достигнала над 1,6 млн. лева „ За блус-джаз феста са планувани 65 000 лв., а са регистрирани 84 892 лв., 100 000 лева са планувани за фестивала „ Тарабумбия “, а са регистрирани 183 463 лева За 24 май са планувани 50 000 лева, а са регистрирани 56 670 лева “, изреди Томов.

Камбитов обаче още не е подготвен да прежали кметския пост и разгласи, че сезира ОИК за нарушаване на Румен Томов. Гербаджията твърди, че наследникът му работи в нарушаване на закона, защото не е заличил компанията си в Търговския указател. Томов е продал комерсиалното си дружество на сина си, само че съгласно Камбитов предприемачът де юре към момента попада като търговец, което му е неразрешено от ЗМСМА. ОИК в Благоевград се събира през днешния ден от 17 ч. във връзка със сигнала. Членовете на комисията ще бъдат осведомени със наличието на документа, след което ще стартира процедура по събиране на доказателства. Очаква се до края на седмицата ОИК да излезе с позиция по казус
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР