Сумите, които са намерени при претърсванията в домовете на данъчните

...
Сумите, които са намерени при претърсванията в домовете на данъчните
Коментари Харесай

Прокуратурата: 300 000 лева и бижута са открити в данъчните

Сумите, които са открити при претърсванията в домовете на данъчните са 300 000 лв. в разнообразни валути. Има и скъпи бижута. В тази връзка ще има и обвинявания за пране на пари, стана ясно по време на брифинг на прокуратурата.
Прокуратурата упрекна 11 индивида след акцията в Национална агенция за приходите през вчерашния ден, сподели ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Разпитани бяха 20 души.
Данъчните вземали подкупи. Структурата на групата е била учредена от ръководители на екипи, които са разпределяли своите функции, координирали са своите дейности, като даже се е стигало до моменти, в които в случай че търговци не са съумели да отговорят за сумите са взимани и движимости, които могат да задоволят техни битови потребности. Каквото им е харесало в магазина са си го взимали, посочи Гешев и добави, че има голям брой очевидци. Няма да позволим да има напън върху очевидците.
Самият механизъм на приемането на парите от данъчните чиновници е при осъществяване на така наречен контролна покупка и при авансово контрактувана сума. В стоките, които са получавали като покупка бил подложен плик с пари. От инспектори до началници на браншове са задържаните. Данъчните вземали сред 500 и 5000 лв. според от бизнеса на търговеца и метода, по който изглеждал обектът.
Това е първата и най-голяма група от данъчни чиновници, разкрита от спецпрокуратурата и ГДБОП.
Заместникът на Гешев - Димитър Петров, изясни, че за част от данъчните прокуратурата ще желае непрекъснати арести. На разследвашите съдействали редица изнудвани за пари. Гешев подсигурява, че прокуратурата няма да допусне тези очевидци да бъдат "натискани ".
Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заключи, че елиминирането на тази група било доста значимо. Част от чиновниците на Национална агенция за приходите имали за задача да получават в точния момент информация за антикорупционни интервенции и да я предават на заинтригувани лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР