Сумата може и да нарасне, в зависимост от методиката на

...
Сумата може и да нарасне, в зависимост от методиката на
Коментари Харесай

Мирът с Qualcomm струва $4,5 млрд. на Apple

Сумата може и да нарасне, според от методиката на пресмятане

Qualcomm чака солидна отплата от Apple (източник: CCO Public Domain)

Най-големият разработчик на чипове за смарт телефони, Qualcomm, ще получи солидна отплата от Apple, по силата на съглашение сред двете компании, което постави завършек на правосъдните им разногласия.
още по тематиката
Apple ще заплати на Qualcomm санкция в размер на 4,5 милиарда $, заяви Уолстрийт Джърнъл. Това е едно от изискванията за подписване на световно съглашение по многогодишния патентен спор сред двете компании.

През 2017 година Apple упрекна Qualcomm в завишаване на цените на чиповете и подаде иск против своя сътрудник за сумата от 1 милиард $, като в същото време отхвърли да заплаща лицензни отчисления. Qualcomm реагира с срещуположен иск и през 2018 година съумя да издейства възбрана за Apple да продава остарели айфони, поради нарушение на патенти.

Близо двегодишният спор приключи със съглашение, което задължава Apple да заплати санкция на Qualcomm. Нещо повече, съгласно шефа на Qualcomm, на който се базира Уолстрийт Джърнъл, санкцията може да се окаже и по-висока – до 4,7 милиарда $, според от методиката на пресмятане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР