Сумата, която някои са готови да платят не толкова за

...
Сумата, която някои са готови да платят не толкова за
Коментари Харесай

Най-скъпите алкохолни напитки в света

Сумата, която някои са подготвени да платят не толкоз за самото алкохолно пиво, що се касае за фантастично завършената му бутилка, несъмнено наподобява неразумна.

Ром. Най-скъпият ром идва от Ямайка. Марката WrayNephew на цена 53 хиляди $ за бутилка е пусната през 1940 година За страдание, рецептата е изгубена и никой към този момент няма да създаде истинската напитка.
Змийско вино и още 7 извънредно невероятни типове алкохол
Тази алкохолни питиета са в действителност супер странни. Но щом се създават, значи има фенове, които ги пият... 1. Змийско вино. То...
Прочети повече
Вино. Френското Chateau Lafite („ Шато Лафит “) е отлежало от 1787 година В началото на 21. век такава бутилка е продадена за 90 хиляди $ на американец, който предпочел да остане неизвестен. Но идната покупка била несполучлива. Френски ресторант също купил Chateau Lafite, само че заради немарливост на чиновниците бутилката се счупила.

Текила. Уникална бутилка текила Ley. 925 коства 225 хиляди $. Цената се дължи на дизайна. Производителят употребявал платина и злато при декорирането. На пазара бил пуснат индивидуален образец на цена 1.5 милиона $. Към благородните метали били добавени диаманти. Но към момента няма покупател за това рядко произведение.

Шампанско. Колекционерите на елитни питиета се интересуват от закупуване на алкохол с " история ". Piper-Heidsieck е шампанско, изпратено по поръчка на последния съветски император Николай II. Партидата била транспортирана с шведски транспортен съд. За страдание, корабът бил потънал от немска подводница. Десетилетия по-късно той бил открит от водолази. За изненада, партидата шампанско били непокътната. Такава богата история на Piper-Heidsieck се трансформирала в шумна реклама - по тази причина през днешния ден можете да си купите бутилка от това шампанско за 275 хиляди $.

Водка. В технологията за произвеждане на водка главното внимание се отделя на системата за пречистване. Най-скъпата марка – Diva, е известна с потреблението на дървени въглища за дестилация, и то от извънредно рядко дърво - карелска бреза. След това течността се прекарва през „ пясък “ от ситни диаманти. Това към този момент дефинира баснословната цена на алкохолния артикул. Но производителят отива по-далеч, като употребява скъпоценни камъни в дизайна, и цената става 1.6 милиона $.
Абсурдни теории, в които имат вяра феновете на алкохолните питиета
Когато консумираме алкохол, не можем да знаем по какъв начин тъкмо ще се отрази той на организма ни. Има ли обаче връзка сред това какъв алкохол...
Прочети повече
Коняк. Тази благородната напитка се смята за една от най-скъпите. Както шампанското е пиво за празник, по този начин и конякът е сателит на съществени бизнес-срещи – по тази причина и от време на време коства 2 милиона $. На тази цена се продава Henri IV Dudognon Heritage. Тя се дължи на 100 години отлежаване, както и на елитната бутилка с диаманти.

Уиски. Производителят на британското уиски Isabella`s Islay украсил бутилката с 8000 диаманта и 300 рубина. Самата бутилка е направена от най-ценен британски кристал. За такова произведение на изкуството била оповестена цена от 6,5 милиона $. Но нямало задоволително евентуални купувачи, по тази причина решили да опростят декорацията. Без големите количества благородни метали, бутилката към този момент се предлага за 740 000 $.

Ликьор. Най-скъпият алкохол в света е ликьорът D`Amalfi Limoncello Supreme. Четирите огромни диаманта на бутилката дефинират и цената от 43.6 милиона $ - най-високата за всички времена. Вътре в такава бутилка има лимонен ликьор, който, съгласно обещанието на основателя, ще ви придаде ненадмината ободряваща прохлада. В света има единствено 2 бутилки D`Amalfi Limoncello Supreme, едната от които е закупена от колекционер от Англия. Вторият образец остава в свободна продажба.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР