Сухо време и температури до около 10 градуса ни очакват

...
Сухо време и температури до около 10 градуса ни очакват
Коментари Харесай

10 градуса за Нова година у нас, в Гърция 17

Сухо време и температури до към 10 градуса ни чакат при посрещането на 2019 година Прогнозата направи климатологът проф. Георги Рачев в студиото на " Тази заран " по bTV. Той уточни, че в Гърция, която е желана празнична дестинация за хиляди българи, ще можем и да сме с пролетно облекло – там градусите ще са 17.

Климатологът акцентира, че след към седмица ще могат да се вършат по-прецизни прогнози, само че на този стадий изгледите са за една релативно мека зима с по-малко превалявания, само че в рамките на естественото.

Истински снежна ще е Коледата само за тези, които изберат планинските курорти. В Южна България денем температурите ще са в границите на 4-5 градуса над нулата, а преваляванията ще са слаби.

В идващите 10 година казусът с мъглите и смога у нас ще остане сериозен, предвижда Рачев. По думите му причина са високите цени на тока и газта, които тласкат хората към отопление с твърдо гориво, както и многократното нарастване на броя на колите. Така само повишението на стандарта на живот ще направи въздуха по-чист.

Рачев означи, че по време на социализма ситуацията е било още по-лошо.

Според него обаче фините прахови частици са по-малкия проблем на фона на невидимите химикали, които се отсрочват в човешки организъм и които не се мерят задоволително точно сега.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР