Сухата кашлица и треската са едни от признаците за зараза

...
Сухата кашлица и треската са едни от признаците за зараза
Коментари Харесай

Разкриха нов симптом на зараза с COVID-19

Сухата кашлица и треската са едни от признаците за болест с новия ковид, само че той може да има и други неприятни прояви. Китайски учени откриха, че първият симптом може да са храносмилателни проблеми, заяви в. "Мирър ".
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1659
Симптоми като гадене и диария може да демонстрират, че човек се е разболял от COVID-19, настояват експертите от здравната експертна група по COVID-19 в Ухан.

Изследователите са анализирали данни за пациенти с новия ковид в Хубей. Почти половината от тях са имали храносмилателни проблеми, които са били по-сериозни от високата температура и кашлицата.

Тревога в Мадрид: крематориумите стартират да изнемогват

Пациентите с храносмилателни проблеми са одобрявани по-късно в болница след началото им, само че по-трудно се възстановявали и били изписвани след повече дни от останалите.

Преди няколко дни експерти от болничното заведение Чжунан към университета в Ухан разгласиха карта с типичните признаци ден по ден. Те откриха, че при 99 % от случаите пациентите са с висока температура, а повече от половината имат суха кашлица и изпитват отмалялост. Около една трета имат болки в мускулите и затруднено дишане, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1659  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР