Суецкият канал беше освободен днес следобед за плаване, след като

...
Суецкият канал беше освободен днес следобед за плаване, след като
Коментари Харесай

Движението през Суецкия канал вече е възстановено

Суецкият канал беше освободен през днешния ден следобяд за корабоплаване, откакто съвсем седмица контейнеровозът „ Евър Гивън “ беше затънал по диагонал и блокирал трафика.

След съвсем седмица обсада - придвижването по най-краткия корабоплавателен път сред Европа и Азия към този момент е свободно. Това стана, откакто заседналия по диагонал в южния сектор на Суецкия канал контейнеровоз задръсти трафика. Сред изброените аргументи за случилото са мощния вятър и човешка неточност.

В отместването на 400-метровия „ Евър Гивън “, който е измежду най-големите контейнеровози в света, се включи екип на нидерландска компания, която благодарение на влекачи отмести плавателния съд.

Корабът се е отправил на буксир в северна посока към Голямото горчиво езеро в средата на канала, където ще бъде подложен на техническа ревизия.

Близо 400 кораба останаха да чакат освобождението на оборудването, измежду които десетки контейнерни кораби, нефтени танкери и кораби, пренасящи полутечен и природен газ, заяви ръководителят на ръководещата Суецкия канал компания „ Осама Рабие “.

„ Няма да губим нито секунда “, сподели той пред египетската държавна телевизия и предвижда, че може да отнеме сред два и половина и три дни цялостното възобновяване на трафика през канала.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР