Субективното разбиране може да е неправилно, но засяга различни важни

...
Субективното разбиране може да е неправилно, но засяга различни важни
Коментари Харесай

И двата пола са убедени, че жените са зле в математиката

Субективното схващане може да е погрешно, само че визира разнообразни значими решения, като назначението на работа, и ускорява дискриминирането на пазара на труда, написа Science Mag.

Това демонстрира изследване, извършено от Паола Сапиенца и Луиджи Сингалес от Факултета по мениджмънт в Северозападния университет в Еванстън, щата Илинойс.

Смятате, че дамите не могат да вземат решение математически задания? Грешите! Но изследване показва, че даже и да получите доказателство за противното, няма да измененията мнението си. Проучване за това по какъв начин мъжете и дамите правят оценка един различен математическите си качества разкрива, че несъзнателна дискриминация против дамите може да повлияе отрицателно върху наемането на личен състав и да разшири пропастта сред половете във връзка с специалности, изискващи положителни знания в математиката, като инженери.

Махзарин Банажи, психолог от Харвард твърди, че изследването е доста значимо, тъй като демонстрира, че предразсъдъците на хората освен се отразяват на тяхната преценка за математическите умения на дамите, само че и понижават възможностите тя да бъде изменена.  “Колкото по-силен е половия стандарт, толкоз по-малка е вероятността мнението да се промени в интерес на дамите, даже когато чуем, че някоя жена се е справила чудесно с дадена задача. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР