Subaru все още е ново име за електромобилите, но това

...
Subaru все още е ново име за електромобилите, но това
Коментари Харесай

Субару представи състезателен електромобил с мощност 1073 к.с.

Subaru към момента е ново име за електрическите автомобили, само че това не го стопира да разкрива по-амбициозни планове. Автомобилният производител показа два концептуални EV модела на Автомобилния салон в Токио, в това число първата си напълно електрическа спортна кола. STI E-RA Concept загатва за идното пистово транспортно средство на Subaru с 1073 к.с. обща мощ от четирите си мотора Yamaha, обширна притискаща мощ и задвижване на всички колела, съчетани с " неповторима " система за векториране на въртящия миг, която максимизира сцеплението и стабилността.

Докато батерията от 60 kWh е относително дребна, Subaru е убеден, че E-RA може да процъфтява на пистата. Компанията се надява да зададе време за обиколка на Нюрбургринг от 6 минути и 40 секунди в някакъв миг през 2023 година Това не е толкоз бързо, колкото ID.R на VW (6 минути и 5 секунди), само че е солидна преднина пред пътническите коли като Model S Plaid на Tesla (7 минути 35 секунди). Компанията възнамерява да тества E-RA на японските спортни писти по-късно през 2022 година

Марката също по този начин показа Solterra STI Concept, който, както подсказва името, е по-спортна версия на идния кросоувър. Subaru не разяснява измененията в долната част на купето, само че осъвременената Solterra има спойлер на покрива и в профил на купето, както и други персонализации, които да алармират за упоритостите му за продуктивност.

Каквото и да съставлява E-RA за проектите на Subaru за моторни спортове, той също по този начин служи като декларация за желание. Подобно на спортния звяр на VW, това демонстрира, че компанията се отнася съществено към електрическите автомобили и може да създава високопроизводителни коли в допълнение към елементарните модели. Предизвикателството е да бъдат преведени извлечените уроци от концепции като тази в елементарните транспортни средства. Subaru закъснява с електрическите автомобили в съпоставяне даже с актуалните производители като VW, Mercedes и GM и може да се наложи да се движи бързо, в случай че желае да се опълчи на напъните за електрификация на своите противници.



Източник: HICOMM
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР